Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Seminar/konferanse

Fra innsiden – koreografi og somatisk praksis

Fra innsiden – koreografi og somatisk praksis

Dansens Hus og Kunsthøgskolen i Oslo arrangerer seminar om endring og utvikling i dansekunsten og koreografien gjennom somatisk praksis.

Med: Ingri Fiksdal, Kristina Gjems, Anne Juren, Gry Kipperberg og Venke Sortland.

Moderatorer: Snelle Hall, Per Roar (KhiO) og Solveig Styve Holte (DH)
Sted: Kunsthøgskolen i Oslo
Varighet: 11.00 - 17.00

Fra 60-tallet og fram til i nå har dansekunsten og koreografien blitt endret og utviklet gjennom somatisk praksis, interesser for det kinestetiske og for de indre sanseopplevelsene som grunnlag for kunsten. Framveksten av releasebasert teknikk og interesser for kroppens funksjonalitet har endret både hvordan dansen er og hvordan vi ser og opplever dans.

19. mai har vi to urpremierer ved Dansens Hus; Kristina Gjems One Gust of Wind og Wee/ Francesco Scavetta og Gry Kipperberg Lost Accidentally. Forestillingene er ulike både i estetiske interesser og form, men har til felles en interesse og vektlegging av det somatiske som grunnlag i den skapende praksisen. I denne anledning inviterer Dansens Hus i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo til et heldagsseminar som omfatter både workshops og en forestillingsopplevelse. Både Gjems og Kipperberg vil dele kunstnerisk praksis og reflektere over hvordan denne former og utvikler arbeidet deres. Ingri Fiksdal og Venke Sortland vil dele fra arbeidet med Shadows of Tomorrow/ BAND og franske Anne Juren vil dele forestillingen Fantasmical Anatomy. Dagen vil spenne fra å ta del i en kunstnerisk praksis der de indre sanseopplevelsene er sentrale i en skapelsesprosess (Gjems og Wee), til å se nærmere på hvordan å arbeide med publikums kinestetiske opplevelse (Fiksdal og Sortland) til en forestilling som bare skjer i hver og en sin kropp. (Anne Juren).

Seminaret arrangeres av Dansens Hus (DH) i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo (KhiO), og vil skje både på norsk og engelsk.

Seminaret er gratis, men forutsetter kjøp av dobbelbillett til forestillingene. Påmelding til billettsalg@dansenshus.com.
Lenke for billettkjøp under.

Les mer og kjøp billetter på Dansens hus sine nettsider