Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Avgang 2017: Hysteria (rockabilly blues)

Avgang 2017: Hysteria (rockabilly blues)

I Karin Kloumans forestilling følger vi en ung kvinnes reise gjennom et dysfunksjonelt kjærlighetsforhold. Karin er avgangsstudent ved master teater, skuespillerfag.

Kvinne 24, er innlagt på psykiatrisk avdeling med diagnosen depressiv sorgreaksjon etter samlivsbrudd. Legene lar henne ikke gå, de frykter hun er suicidal og at hun lider av nevroser. Hva skjedde?

Alfahannen møter den drømmende kvinneskikkelsen. Oksen møter lerkefuglen, - eller noe i den duren.

Vi følger en ung kvinnes evinnelige jag etter perfeksjon, bekreftelse og kjærlighet i pompomland. Hennes virkelighetsoppfattelse og sinnelag forandres gjennom stykket og kommer til uttrykk gjennom skuespillernes fysiske arbeid med det realistiske og det absurde, det subtile og det grove.

Jeg har i løpet av tiden på masterstudiet hatt som mål å integrere min dansebakgrunn i skuespillfaget, med ønsket om å bli mer bevisst mitt fysiske potensial som skuespiller. Gjennom arbeid med koreografi og fysiske oppgaver, har jeg i denne prosessen forsøkt å finne strategier for fysisk arbeid med tekst. Et overordnet mål med forskningen har vært å finne ut om skuespillerne, med bevisst bruk av fysiske oppgaver, kan skape uforutsigbarhet i møte med publikum.

Jeg har i arbeidsprosessen blant annet latt meg inspirere av dyrenes parrings ritualer, tabubelagte klisjeer, rockabilly sjangeren, camp estetikk, det melodramatiske og det maksimalistiske.

Skuespillere: Karin Klouman og Joakim Thrane
Regi og koreografi: Karin Klouman og Joakim Thrane
Tekst: Karin Klouman og Joakim Thrane
Scenografi: Karin Klouman
Kostyme: Hedda Simonsen Lund og Karin Klouman
Rekvisitt: Kikki Norén Løwgren
Malemester: Olivier Marcouiller
Lyskonsulent: Laurent Ravot
Scenemester: Anders Hamre
Inspisient: Julie Bakke Kvalen
Fotograf: Elen Sonja Klouman
Veiledere: Trine Falch og Petter Width Kristiansen

Billettbestilling