Forestilling

Avgang 2017: Jeg er lynet med Arturo Tovar
Avgang 2017: Jeg er lynet med Arturo Tovar

Avgang 2017: Jeg er lynet

I sitt prosjekt jakter Arturo Tovar på tilfeldigheter, mirakler, åpenbaringer og superkrefter. Arturo er avgangsstudent i master teater, skuespillerfag.

Undersøkelsen er inspirert av opplevelsen og reaksjonen på noe uforklarlig. Så enkelt som mynten som forsvinner i hendene til en tryllekunstner, når noen beveger et objekt uten å ta på den, eller når noen eller noe plutselig forsvinner. Forvirring og distraksjon for å lede og avlede oppmerksomheten og med dette skape et event som oppleves som overnaturlig og umulig.

“Jeg er opptatt av øyeblikket hvor en uforklarlige hendelse skaper kontakt mellom vitnene, kontemplasjon, da sansene kan være mottakelig for en irasjonell forståelse og skape komunikasjon gjennom en felles opplevelse. Som utgangspunkt har jeg undersøkt fysikkens verden, det paranormale, og tryllekunst.”

Arturo har i prosjektet jaktet på tilfeldigheter, mirakler, åpenbaringer og superkrefter. Han har forsket i det parapsykologiske og i overnaturlige hendelser som mediumskap for det åndelige, evner som telekinesis (is a psychic ability allowing a person to influence a physical system without physical interaction), pyrokinesis (pyrokinesis is a psychic ability allowing a person to create and control fire with the mind), og elektrokinesis (the kinetic ability to manipulate high amounts electricity with your mind and/or body alone).

Jeg er opptatt av øyeblikket hvor en uforklarlige hendelse skaper kontakt mellom vitnene, kontemplasjon, da sansene kan være mottakelig for en irasjonell forståelse og skape komunikasjon gjennom en felles opplevelse. Som utgangspunkt har jeg undersøkt fysikkens verden, det paranormale, og tryllekunst.

- Arturo Tovar

Kunstnerisk Team: Alexander Haugaas (tryllekunst), Veiledning av Trine Falch og Petter Width, K. Hedda Lund (kostyme), Anders Hamre (scenemester), Lavrent Ravot (Lys), Kristin Indahl (ytre øye), Kikki Norén Løwgren (rekvisitt), Dewald de Bruyn (elektronikk og fysikkforskning)

Billettbestilling