Forelesning

Design Talks Night: Francisco Gomez Paz

Argentinske Francisco Gomez Paz er en allsidig formgiver, som arbeider ”hands-on” gjennom konseptuell tilnærming preget av nysgjerrighet og eksperimentering. Han besøker Design Talks Night tirsdag 28. mars.

Sted: Biblioteket ved Kunsthøgskolen i Oslo, Fossveien 24/hovedinngangen.

Francisco Gomez Paz er utdannet industridesigner fra Cordoba og Milano, Domus Academy, hvor han også er gjesteprofessor. Han bor og arbeider i Milano, her opprettet han et eget studio i 2004 og har siden den gang designet for kjente merkevarenavn som Luceplan, Driade, Olivetti og Artemide. Paz er en allsidig formgiver som arbeider med belysning, møbler og produkter, drevet av nysgjerrighet og eksperimentering.

Han har samarbeidet med Alberto Meda om produktet Solar Bottle, en lavbudsjetts bærbar oppbevaring av vann, som bruker solenergi for å desinfisere drikkevann.

Han har mottatt en rekke prestisjetunge utmerkelser som Compasso d´Oro, Red Dot Award, Index og Prize of Prizes to Innovation in Design.

Francisco Gomez Paz har besøkt Kunsthøgskolen to ganger tidligere; i 2012 holdt han en forelesning her og i 2015 var han her som juryformann i Designers Saturday-konkurransen; Best Talent.

Instagram @franciscogomezpaz

Design Talks Night

Foredragsrekken Design Talks Night arrangeres av avdeling Design ved Kunsthøgskolen i Oslo en tirsdag i måneden. Gratis inngang, åpent for alle.

Foredragsrekken er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.