Forelesning

Tori Wrånes: Grunnsteinsnedleggelse, i samarbeid med Statsbygg, AF og Nasjonalmuseet, Foto: Trond A. Isaksen.
Tori Wrånes: Grunnsteinsnedleggelse, i samarbeid med Statsbygg, AF og Nasjonalmuseet, Foto: Trond A. Isaksen.

Kostyme- og scenografiforum: Tori Wrånes

Forelesningsserien Kostyme- og scenografiforum er et samarbeid mellom avdelingene Design og Teaterhøgskolen, og ambisjonen er å utforske hva scenografi og kostyme kan være. Hvilken rolle spiller scenografi og kostyme i scenekunsten? Hva er de sentrale problemstillingene innenfor feltet?

Tori Wrånes presenterer deler av sitt kunstnerskap.

Tid: Torsdag 1. desember 2016 kl. 18-20
Sted: Hovedscenen, Kunsthøgskolen i Oslo
Gratis og åpent for alle!

Tori Wrånes gikk ut av kunstakademiet i Oslo i 2009 og arbeider hovedsaklig med stemme og skulptur med utgangspunkt i performance og installasjon. Wrånes bruker instrumenter både som musikalsk og skulpturell støtte, og jobber aktivt med kostymer, lyd, lys, arkitektur og andre rekvisitter for å skape drømmelignende scenarioer. Arbeidene kan beskrives som forsøk på å tegne, eller å koreografere med lyd; det kan være ballett med heisekraner, kuer med 12-tone stemte bjeller, eller musikere i en skiheis.

Arbeidene har blitt vist ved bl. a Colombo Art Biennale, Sri Lanka; Sculpture Center i New York; CCA Lagos, Nigeria; SXSW, Texas; Henie Onstad Kunstsenter og Palais de la Découoverte, Paris. Wrånes har levert bestillingsverket STONE and SINGER til den 19. Biennalen i Sydney; YES / NIX til Performa 13 i New York, YOUR NEXT VACATION IS CALLING til Lilith Performance Studio i Malmø. I april 2017 åpner hun soloutstillingen HOT POCKET ved Museet for Samtidskunst i Oslo. Wrånes representeres av Carl Freedman Gallery i London.

https://www.facebook.com/events/601345720037978/