Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 130, Firefox (Android) 130, Android WebView 130, Chrome 130, Chrome 129, Chrome 128, Chrome 127, Chrome 109, Edge 130, Edge 129, Edge 128, Firefox 132, Firefox 131, Firefox 130, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 18.0, Safari/Chrome (iOS) 17.6-17.7, Safari/Chrome (iOS) 17.5, Safari/Chrome (iOS) 16.6-16.7, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.8, Opera Mobile 80, Opera 114, Opera 113, Safari (MacOS) 18.0, Safari (MacOS) 17.6, Samsung 26, Samsung 25

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Seminar/konferanse

Foto: Kiyoshi Yamamoto.
Foto: Kiyoshi Yamamoto.

Agenda: Skisser

Seminaret tar for seg skissen, med utgangspunkt i utstillingene som utgjør Tegnebiennalen 2016. Det blir en gjennomgang av skissens historie, en presentasjon av skissebruk i praksis og flere kunstnere som presenterer sitt skissearbeid.

Bilde: Kiyoshi Yamamoto

NB! Arrangementet er flytta til Fritt Ord, Uranienborgveien 2

Språk: Norsk/skandinavisk
Seminaret er i samarbeid med Tegnerforbundet, Tegnebiennalen 2016 og Tegnelabben ved Grafikk og tegning.

Program

10.00: Velkommen ved moderator Lotte Konow Lund
10.10: Gunnar Danbolt: «Skissens historie»
10.55: Flash-presentasjon: kunstner Idun Baltzersen: "Skisser og prosess"
Pause
11.15: Flash-presentasjon: kunstner Sara Rönnbäck: «Porträtt av en relation»
11.25: Professor Stein Rokseth, AHO: «Skissen, - et verktøy for kommunikasjon»
11.45: Flash presentasjon: kunstner Kiyoshi Yamamoto: «How could I be such a l?»
11.55: Stipendiat ved KHiO, Tina Jonsbu: "Forberedelser"
12.30: Lunsj
13.30: Patrick Amsellem, Skissernas Museum i Lund, Sverige: "Skissernas Museum – ett museum för den konstnärliga processen och konst i offentliga rum"
14.30: Oppsummering og avslutning ved moderator Lotte Konow Lund
14.45: Tilbud om omvisning på utstillingen på Kunstnernes Hus med kunstner Mikael LoPresti - UTGÅR - programposten blir erstatta med:
           Ida Madsen presenterer "En kollektiv psykogeografisk Guide til Oslo"

Om innlederne

Gunnar Danbolt (f. 1940) er professor i europeisk kunsthistorie ved Universitetet i Bergen.

Danbolt ble mag. art. i kunsthistorie på avhandlingen «Pozzoen i San Bartolomeo all`Isola i Roma, Romersk skulptur på 1000-tallet» i 1971. Han har arbeidet mye med kunstteori og kunstpedagogikk, og er en god formidler som har spredd kunnskap om kunst og kunstproblemer både i forelesninger og gjennom ulike medier. Han er også kjent for sin medvirkning i NRK P2s radioprogram Kunstreisen sammen med Nina Skurtveit.

Han har blant annet skrevet bok om Zdenka Rusova, en av deltakerne på Tegnebiennalen 2016

Tina Jonsbu (f. 1968) Tina Jonsbu er billedkunstner og for tiden stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for Kunst og håndverk. Hun jobber hovedsakelig med tegning og utfører arbeidene etter et system og et sett regler hun bestemmer på forhånd. Det er enkle og repeterende handlinger innenfor et tidsrom eller en fysisk avgrensning som et ark eller en vegg.

Jonsbu er utdannet blant annet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Hun bor og arbeider i Oslo.
www.tinajonsbu.no

Stein Rokseth (f. 1957) er utdannet ved KHIO metall og Gøteborgs universitet Konstindustri skolan 1983. Han gjennomførte forsøksdrift II Industridesignerutdanningen i Oslo i 1984. Etter skolen etablerte han designkontor sammen med 2 medstudenter og arbeidet i sju år som konsulent. I 1991 arbeidet han ett år ved Industridesigner utdanningen ved SHKS. En av hovedoppgavene var oppbygging av fagene Tegning, Farge og Form, i samarbeid med Birger Dahl.

I 1991 gikk Rokseth også inn i GRID design og arbeidet der i 19 år. Han har fått merke for god nosk design ti ganger og fikk Svenske plastprisen i 1991. Han har forelest og vært sensor ved ulike universiteter og høgskoler. Etter 25 år som praktiserende designer ble han 2009 dekan ved Designavdelingen på KHiO. Etter 6 år der fant han veien til AHO hvor han fikk jobbe med undervisning i en av hans hjertesaker tegning.

Patrick Amsellem er direktør ved Skissernas Museum i Lund. Han er tidligere ass. kurator for fotografi ved Brooklyn Museum og kurator ved Rooseum Senter for Samtidskunst i Malmö, Sverige. Amsellem organiserte den første svenske utstillingen av arbeidet til Andreas Gursky og var en del av kuratorteam under ledelse av Lars Nittve. Amsellem har skrevet om kunst for Stockholmsavisen Svenska Dagbladet og var også en kritiker for den svenske dagsavisen Kvällposten og for svensk radio. Han har undervist ved New York University, og er forfatter av flere utstillingskataloger. Han har doktorgrad i kunsthistorie fra New York Universitys Institute of Fine Arts.

Kiyoshi Yamamoto (f. 1983, Japan, vokst opp i Brasil) er billedkunstner bosatt i Bergen. Yamamoto er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen – Master i kunst og Bachelor i tekstilkunst, og London College of Fashion og Saint Martin School of Arts. Yamamoto har allerede stilt ut internasjonalt og deltatt i ulike prosjekter i London, Helsinki, Milan, København, Palestina, Ukraina og Paris. I høsten 2016 deltar han i Høstutstillingen, Kunsthåndverkårsutstillingen og Tegnebiennale ved Kunstnerforbundet.

Hans arbeider har nylig blitt kjøpt opp av Nasjonal museum, KODE museum I Bergen og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

Mikael LoPresti er billedkunstner. Født 1989 i Lund, Sverige. Bachelor fra Kunstakademiet i Oslo, BA, 2012–2015.

Idun Baltzersen (f. 1987) er norsk billedkunstner og grafiker. Baltzersen har bachel fra Kunsthøgskolen i Bergen og MFA fra Konstfack, i Sverige. Beltzersen bor og arbeider i Stockholm og Trondheim. Baltzersen arbeider med forskjellige grafiske teknikker, silketrykk og tresnitt. Prosessene med å skape bildene er synlige i arbeidene.

Sara Rönnbäck (f.1988, Hammarö, Sverige) er billedkunstner og bor og arbeider i Oslo. Hun har MA i kunst fra KHIO 2015. Hun arbeider med performative skulpturer som oppstår, forfaller og dør. Hun finner kroppens reaksjon på omgivelser som interessant; kroppsfornemmelser som forsvinner i det man setter ord på det. Hvordan kan avgrensningen kropp kommunisere uten verbalt språk? Rönnbäck vil at betrakterens møte med hennes arbeider skal sette i gang sinnsbevegelser. Hennes arbeider har i det siste vært vist ved bl.a. Podium og Seilduken i Oslo, Sommerøya og Kunstnernes Hus i 2015. Se også sararonnback.com

EKPGO (En kollektiv psykogeografisk guide til Oslo) er en gruppeutstilling der over 200 kunstnere har bidratt med en tegning hver. Prosjektet er initiert og organisert av kunstnerne Ottar Karlsen, Eirik Senje og Ida Madsen, og er en uavhengig kuratert del av Tegnebiennalen 2016: Skissen.

Se opptak fra Agenda: Skisser

Agenda: Skisser. Introduksjon ved Lotte Konow Lund
Agenda: Skisser. Gunnar Danbolt: «Skissens historie»
Agenda: Skisser. Idun Baltzersen: «Skisser og prosess»
Agenda: Skisser. Sara Rönnbäck: «Porträtt av en relation»
Agenda: Skisser. Stein Rokseth, AHO: «Skissen, et verktøy for kommunikasjon»
Agenda: Skisser. Kiyoshi Yamamoto: «How could I be such a l?»
Agenda: Skisser. Tina Jonsbu: «Forberedelser»
Agenda: Skisser. Patrick Amsellem, Skissernas Museum i Lund, Sverige: "Skissernas Museum – ett museum för den konstnärliga processen och konst i offentliga rum"
Agenda: Skisser. Ida Madsen presenterer «En kollektiv psykogeografisk Guide til Oslo»