Seminar, Workshop
Stanislavsky NOW
Teaterhøgskolen inviterer til seminar om Stanislavsky og fremtiden. Arrangementet er en del av en større pågående prosess i det tekstbaserte teaterfeltet som setter søkelys på hvordan arven etter Stanislavsky kan bli brukt og videreutviklet i en kontemporær kontekst.
Dagen er delt opp i et felles seminar på formiddagen og valgfri workshop på ettermiddagen med fokus på nye praksiser som tar innover seg ulik livserfaringer, hierarkiske strukturer og metodikk.
Tidligere i år ble det avholdt et seminar om Stanislavsky og oss, et internt seminar hvor flere pedagoger belyste sitt forhold til metodikken (Øystein Stene, Hans P. Henriksen og Miriam Sogn) og en åpen workshop gjennomført av Rodolfo Vasquez om sitt virke knyttet til dekolonialisert regipraksis.
Dette åpne seminaret vil være ett ledd i flere som belyser Stanislavsky sin arv inn i fremtiden.
Program
13.00-13.20
Introduksjon av dekan ved Teaterhøgskolen Victoria Meirik med samarbeidspartnere, Høyskolen Kristiania ved instituttleder for instituttet for scenekunst Erik Schøyen, Nordic Black Xpress ved regissør, dramatiker og utøver Mine Nilay Yalcin og regissør og pedagog Nadir Guendouz.
13.25-14.20
Sensemaking of Stanislavsky analytic method through a brasilian lense av regissør Diego Moschkovich
Pause
14.45-17.00
Introduksjon av S.P.H.E.R.E, om strategier i prøverommet med Q&A Gemma Crooks, Erica Jeffrey
Workshops kl.19.00-22.00
1) Om analyse og mangfold i Stanislavsky. Diego Moschkovich, regissør fra Sao Paulo, Brasil og forfatter av flere bøker knyttet til bruk av Stanislavsky sin metodikk i analysearbeid. Han har bla. i utgivelsen Stanislavsky and Race utdypet sine erfaringer med analysearbeid og bevissthet rundt mangfold. Han er utdannet regissør fra St. Petersburg.
2) S.P.H.E.R.E – hvordan være bevisst diversitet i prøverommet? Skuespillere og pedagoger Gemma Crooks og Erica Jeffrey fra RADA og The Royal Central School of Speech and Drama, England, har utviklet en metode for hvordan man arbeider aktivt for å skape prøverom som adresserer og skaper større bevissthet rundt blindsoner i sceniske produksjoner.
Workshopene skjer samtidig og man må velge mellom de to. De er på Teaterhøgskolen og man møter opp i resepsjonen litt før kl. 19.00.
Påmelding
Påmelding til workshop: leneaare@khio.no. Husk å merk hvilken workshop man ønsker å delta på.
Varmt velkommen!