Utstilling

Empty Vessels and Empty Houses

Utstillingen ”Empty Vessels and Empty Houses” presenterer en gruppe større keramiske skulpturer av Eyvind Solli Andreassen.

Med inspirasjon og direkte referanse i hvordan termitter bygger sine tuer, er skulpturene blitt til gjennom en omfattende og tidkrevende prosess.
Strukturrike overflater formidler den møysommelige prosessen, og gir beskueren muligheten til å følge arbeidet fra start til slutt.

Arbeidet gir uttrykk for å være en blanding av påbegynt og ferdigstilte konstruksjoner, som står som bunnløse og forlatte skall. I ulike perspektiver skimtes gjenkjennelige referanser til den menneskelige kroppen.

Utstillingen inviterer publikum til å vandre blant skulpturene og observere både på avstand som en gruppe og helhet, eller gå helt inn på innsiden av hver enkelt skulptur. Slik skapes en ærlig og åpen atmosfære, som gir mulighet for interaksjon mellom skulpturer og beskuer.

Eyvind Solli Andreassen (1986) er opprinnelig fra Heistad i Porsgrunn. Etter et opphold i New York er Andreassen tilbake som student ved KHiO, og er for øyeblikket i sitt tredje år på avdeling Kunst og håndverk, på fagområde keramikk. En variert studie- og yrkesbakgrunn gjenspeiles i en tilsvarende variert bruk av materialer og medier, med en hovedvekt på større installasjoner i tre, metall og keramikk. Arbeidene signeres med et fargerikt og stramt uttrykk, skapt med bakgrunn i geometri, matte og fysikk.

”Empty Vessels and Empty Houses” er tilgjengelig på galleri Seilduken, torsdag 20.10 - søndag 23.10.

Åpningstider:
Torsdag 20.10 vernissasje kl. 18.00 – 20.00
Fredag 21.10: 13.00 – 17.00
Lørdag 22.10: 13.00 - 16.00
Søndag 23.10: 13.00 – 16.00