Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Avgang 2024: Brand

Avgang 2024: Brand

Brand av Henrik Ibsen er utgangspunkt for Lasse Lilleng sitt avgangsprosjekt i bachelor regi.

Velkommen storfolk!

Vi børster støv av denne bibelske bautaen av et verk, og inviterer til dundrende sjømannsviser, eventyrlige låvefester, akutte identitetskriser, overambisiøse byggeprosjekter og et hav av vestlandslefser i dette helvetes-seilaset av en forestilling. Reisen tar oss ut på sjelens brede vidder og inn i barndomsminnenes dunkle og forlokkende avkroker hvor uanede krefter er i spill. Ja, det er lett å komme bort fra stien og gå seg vill i dette obskure idédramaet av Ibsen. Kanskje er det også meningen, for i stykket skildres en verden hvor mennesket har fullstendig mistet seg selv og sine verdier, fanget av en fryktbasert avmakt. Men, Brand presenterer en drøm om frigjøring. En drøm om å våkne. En drøm om å transformeres ved å konfrontere fortidens synder og utslette løgnene livene våre er bygget opp omkring. Men denne forlokkende idéen, denne kampen for et felles frigjøringsprosjekt, er ikke harmløs, og reisen vår opp på minnenes mørke loft kan fort vise seg å være en felle.
Vel møtt.

Jævnt og tidt jeg måtte grue;
skrækken risled i mit hår,
når jeg gik, som barnet går,
under hyl og hundetuden,
i den mørke genfærdsstue.
Men jeg tvang min hjertebanken,
og jeg trøsted mig med tanken:
ude skinner lysets væld,
mørket er ej nat, ej kveld, –
her er skodder kun for ruden.

Medvirkende

Regi: Lasse Lilleng (3. år bachelor regi, KHiO)
Skuespillere: Conrad James McLean, Hibba Najeeb, Nora Moseid, Eline Torsdatter Karijord, Randin Mikael Kummeneje (2. år bachelor skuespillerfag, KHiO), Toivo Ty Terjesen (bachelor i skuespill, HiØ)
Scenografi og kostyme: Milla Anna Ingrid Berglund Magndahl, Sara Midtskogen Haave (bachelor scenografi HiØ)

Kunstnerisk og teknisk stab

Rekvisitør: Kikki Norén Løwgren
Scenemester og snekker: Christopher Wendt Reitan
Inspisient og lydavvikling: Josefine Kiara Astrup
Lysveileder: Eirik Lie Hegre
Lyd: Olaf Stangeland
Teknisk veileder og snekker: Anders Hamre
Maler: Olivier Marcouiller
Teknisk produsent: Kjetil Skåret

Veiledere

Hovedveileder: Hans Pitzschker Henriksen
Veileder scenografi: Serge von Arx, Jakob Oredsson, Gunhild Mathea Husvik-Olaussen
Veileder skuespill: Miriam Sogn
Veileder inspisient: Linda Marie Magnussen

Et kunstnerisk samarbeid – læringsmål

Studentene fra 3. år bachelor regi (KHiO), 2. år bachelor skuespillerfag (KHiO), 2. år bachelor scenografi (Akademi fra scenekunst, HiÆ), 2. år bachelor drama- og teaterkommunikasjon (OsloMet) og 2. år bachelor prosjektledelse for kunst og kreativ næring (Høyskolen Kristiania) har samarbeidet med å utvikle fire større skisser til forestillinger. Overordnet har studentene fått i oppgave å arbeide i store og sammensatte kollektiv, med mange fagkompetanser, og de utfordringer som oppstår i kunstnerisk samskapelse.

Fire forskjellige forestillinger

Forestillingene tar utgangspunkt i La Nuit juste avant les fôrets av Bernard-Marie Koltès, Brand av Henrik Ibsen, Han, Solo av Robin Van de Walle og Far Away av Caryl Churchill.

Det er mulig å se de fire forestillingene etter hverandre lørdag 20. mars. De andre spilledatoene er det mulig å se to av dem etter hverandre. Merk at det må bestilles billett til hver enkelt visning. Se mer informasjon, tider og billettbestilling for hver av de fire forestillingene:

Far Away. Regi av Anna Iurinova Sharko

Brand av Henrik Ibsen. Regi av Lasse Lilleng

OUTSIDE...R. Regi av Terese Mungai-Foyn

HAN < / 3. Regi av Nanna Bruun

Meld deg på arrangement