Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Fransk operaaften

Fransk operaaften

Våre masterstudenter inviterer til fransk operaaften med utdrag fra de tre operaene Don Quijote, Thaïs og Samson et Dalila.

Don Quijote, av J. Massenet
I en landsby i en fjern fortid har en ensom mann tilbrakt hele livet med å lese ridderlige romaner. Inspirert av alle disse historiene om heroiske riddere og deres ærefulle handlinger, bestemmer han seg for å være en ridder og tar navnet Don Quijote.
Ridderen Don Quijote, den bedrøvelige helter som reiser verden rundt med tre mål; 1) kjempe mot urettferdighet, 2) forelske seg hodeløst, og 3) gi penger til de fattige.
Han gjør alle tre med stor overbevisning, mens tjeneren hans, den enkle bonden Sancho Panza, desperat prøver å beskytte ham mot latterliggjøringen som oppstår etter ethvert forøk på ridderlighet. 
Dette fortsetter til den dagen da Sancho velger å bli med i Don Quijotes kamp mot imaginære forbrytere og giganter. Den unge Dulcinée utnytter Don Quijote og latterliggjør ham, for deretter å forstå og sette pris på hans oppriktighet uten å gjengjelde kjærligheten. Ridderen og våpendrageren må derfor fortsette sin reise mot nye ensomme kamper for glemte idealer.

I rollene:

Don Quijote: Ulrik Stensrød
Dulcinée: Solvi Skogstad
Sancho Panza: Mattis Holthe Møll Austrheim

Thaïs, av J. Massenet
Athanaël er en mann som har viet sitt liv til å tjene sin gud ved å omvende andre og føre dem inn på troens og dydens smale vei. Han reiser tilbake til stedet der han ble født. Her oppdager han at det er en by full av synd og fristelser – han må søke støtte i sin tro på sin gud for ikke å flykte eller gi etter for fristelser.
Og når han møter sexarbeideren Thaïs, innser han at guden hans har gitt ham prøvelser; han motstår fristelsen om å overgi seg til henne og redde henne i stedet. Thaïs har i mange år levd godt av at det er mange menn som finner henne elskverdig. Nå har tiden begynt å plage henne.
For hva skjer den dagen hun ikke lengre er ungdommelig, vakker og attraktiv i elder menns øyne. Og hvordan skal hun forholde seg til de andre kvinnene som ser skjevt på henne. I dette veikrysset møter hun Athanaël, som leder henne på en reise vekk fra alt hun kjenner.


I rollene:

Thaïs: Hannah Edmunds
Athanaël: Eric Korsnes

Samson et Dalila, av C. Saint-Saëns
Teksten er basert på en historie fra Det gamle testamentet. Den unge soldaten Samson, med de overmenneskelige kreftene, har fått i oppdrag å bidra til å redde sitt folk i kamp mot deres fiender, filistrene, som tilber en annen gud.
For å stoppe Samson og hans store styrke, har filistrene utnevnt en ung kvinne, Dalila, til å forføre Samson for å finne ut hva som gjør ham så usedvanlig sterk. 
På vegne av sitt folk forfører hun Samson, og da hun forstår at styrken er i håret hans, klipper hun det av. Samson innser at han har sviktet folket sitt ved å være sammen med Dalila og bryter sammen.
Når hun kommer tilbake til ham for å spotte ham og drepe ham, gir sinnet og hatet til henne ham ny styrke. Han ber sin gud om hjelp til å bekjempe fienden han opprinnelig var utpekt til å overvinne.


I rollene:

Samson: Jonathan Steen Bjørnseth
Dalila: Mathilda Goike
Gammel hebreer: Ulrik Stensrød

Kor: Alle og Malgožata Patricija Minkel*

Medvirkende:
Regissør: Ebbe Knudsen
Musikalsk ledelse og klaver: Olesya Tutova
Musikalsk innstudering; Luca De Marchi, Olesya Tutova
Ståk coach: Cesar Cañon, David Maiwald
Kostyme: Line Maher
Inspisient: Linda Marie Magnussen

*Utvekslingsstudent fra Vilnius