Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Utstilling

Foto: Margit Omholt
Foto: Margit Omholt

Pop-Up-utstilling på Røros

Studenter og lærere fra grafisk design og illustrasjon har reist til Røros for å fullføre en avis satt og trykket med bly, hvor de har levert innhold og jobbet sammen med Pressemuseet Fjeld-Ljom gjennom det siste året.

Når arbeidet er fullført arrangeres det en pop-up utstilling på Galleri Kunst og Kaos, hvor også alle studenter på Kunsthøgskolen har hatt anledning til å levere arbeid.

Les mer her: https://www.kunstogkaos.no/blog/pop-up-utstilling-med-kunsthgskolen-i-oslo

Fra hjemmesiden til Kunst og Kaos: "I tillegg til innspurten på årets utgave av museumsavisa Fjeld-Ljom, skal studentene få boltre seg i galleriet Kunst og kaos med sin egen pop-up-utstilling. Her er flere av linjene ved skolen invitert til å delta. Neste generasjon designere, illustratører, kunstnere og kunsthåndverkere har med seg sine aller nyeste arbeider, laget nettopp til dette. Arbeidene fra studentene vil også være til salgs.

«Studentene ved KHiO produserer mye spennende og godt arbeid, og vi gleder oss virkelig til å kunne presentere mangfoldet av ulike kunstneriske uttrykk», sier Ane Thon Knutsen, førsteamanuensis i grafisk design. Ane har vært en del av pressemuseet på Røros i 8 år, og da hun begynte som førsteamanuensis ved KHiO i 2021, tenkte hun at et samarbeid ville være spennende. «Å involvere unge studenter har gitt et litt annerledes og eksperimentelt innhold enn hva avisa tradisjonelt har hatt. Dette prosjektet har gitt studentene et helt unikt innblikk og en praktisk forståelse av avisproduksjon og dens historie som er få forunt. Vi har et boktrykkeri på skolen og alle studentene får kursing i setting og trykking med løse typer. Vi mener dette er viktig for forståelsen av typografi som fag og som historie. Vi har snakket om dette samarbeidet som "å reise på studietur med tidsmaskin".», forteller Ane.

Blant lærerne som kommer til Røros finner vi også en av Norges fremste avistegnere og professor i illustrasjon, Siri Dokken. Dokken er selv en av bidragsyterne til museumsavisa, en utgave som i stor grad er viet avistegning, samt et alfabet produsert av skriftklassen til den prisbelønte skriftdesigneren Ellmer Stefan."

Lanseringen av avisa blir på Cappelens Forslag i Bent Ankersgate fredag 13. oktober klokka 17.00.