Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

Dark Dynamite

Dark Dynamite

Kroppen bærer på lag av dynamitt. Destruktive krefter lurer under huden og er en del av vår eksistens. Vår evne til å gå gjennom metamorfoser er en del av vår biologi, og vi hyller denne evnen til endring. 

Forandring blir ofte sett på som noe positivt, en progresjon, et fremskritt. Men det kan også gå andre veien, baklengs. Evnen til å forandre seg blir ofte oppveid av en form for ødeleggelse som ikke motsier livet, den gjør livet mulig.

Dark Dynamite er en koreografi for en danser, flere skulpturer og et akustisk-elektronisk kor. Arbeidet har vært ledet av en utforskning av mørke krefter som former kroppene våre – akselererer eller bremser oss, som tretthet, sløvhet, apati, rastløshet, rotløshet, fortvilelse og ubestemt aggresjon. Disse kreftene er krevende, de kan ramme oss når som helst. Det er en side av livet mange ønsker å glemme, som ofte skjules bak diagnoser som fjerner det fra hverdagen. Jo mer vi diagnostiserer de sårbare sidene av livet, jo mer har vi en tendens til å innskrenke det vi kaller normalt. Ved å la den tøylesløse og slitte siden av livet utfolde seg, peker denne koreografien på ideen om at livet er en selvformende materie utenfor kontroll, der dets mørke krefter er uunnværlige medspillere.

Dark Dynamite er det tredje og siste koreografiska verket i stipendiat Rosalind Goldbergs PhD. Verket hadde premiere på Henie Onstad Kunstsenter oktober 2022, og har senere blitt vist ved Oktoberdans BIT Teatergarasjen og Dansens Hus i Stockholm.

Concept and choreography: Rosalind Goldberg
Developed with and performed by: Sigrid Hirsch Kopperdal
Scenography: Tarje Eikanger Gullaksen
Music: Camilla Barratt-Due
Light design: Anton Andersson
Illustration: Tarje Eikanger Gullaksen

Co-produced by: Henie Onstad Art Center, BIT-Tetatergarasjen Bergen, RAS – Regional Arena for Samtidsdans.
Supported by: Norsk Kulturfond, The Oslo National Academy of the Arts, Rosalind Goldberg, Camilla Barratt-Due, Tarje Eikanger Gullaksen, Anton Andersson.

Billetter og mer informasjon: https://www.sandnes-kulturhus.no/program/ras-rosalind-goldberg-dark-dynamite/