Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Film

Voice - en film av Ane Hjort Guttu

Voice - en film av Ane Hjort Guttu

Hvem kan fortelle din historie? Filmskaperen Rhea oppsøker VOICE, et filmverksted for ungdom i Groruddalen i Oslo, for å lage TV-dokumentar om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning.

Om filmen

På filmverkstedet VOICE i Groruddalen lærer ungdommer å lage korte, politiske filmer. Etter at en av filmene deres går viralt, får filmskaperen Rhea øynene opp for verkstedet, som hun vil lage en film om. I tradisjonell dokumentar-stil, forsøker Rhea å være "bare en flue på veggen," men det blir etter hvert tydelig at hennes ambisjoner ikke sammenfaller helt med det aktivistiske prosjektet til VOICE. Ungdommene og deres voksne ledere Dawit, Sara og Juan krever mer og mer innflytelse over filmen, og Rhea må strekke seg langt for å lage en «demokratisk» filmproduksjon.

VOICE er en skarp, satirisk og tankevekkende film om makt og motsetninger i moderne mediekultur.

Se også: Pressemateriale (pdf)

Om filmskaperen

Ane Hjort Guttu er billedkunstner og filmskaper med base i Oslo. Hun har produsert og regissert en rekke korte og lengre filmarbeider, og deltatt i filmfestivaler som MoMA Doc Fortnight, International Film Festival Rotterdam, CPH:Dox eller Courtisane Festival Ghent. Hun har vært festspillkunstner i 2015 og vist filmer på Sydneybiennalen, Gwangjubiennalen og Wien-biennalen, samt i en rekke internasjonale kunstinstitusjoner. Guttu er også aktiv som skribent og kurator, og hun er professor i samtidskunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Filmen er bl.a. lansert av DIKU og av KUF-midler fra KHIO, og var del av et forskningsprosjekt med samme navn 2020-22.

Regissør: Ane Hjort Guttu
Produsent: Elisabeth Kleppe, Ane Hjort Guttu
Foto: Marte Vold
Klipp: Jon Endre Mørk
Lyd: Øyvind Rydland, Gunn Tove Grønsberg

Spilleplan

Nordic Docs

Oslo - Kunstnernes Hus

Oslo - Vega

Oslo - Vika

Filmen vil også vises i resten av Norge (Trondheim, Bergen, Fredrikstad, Drammen, Tromsø mm)