Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 130, Firefox (Android) 130, Android WebView 130, Chrome 130, Chrome 129, Chrome 128, Chrome 127, Chrome 109, Edge 130, Edge 129, Edge 128, Firefox 132, Firefox 131, Firefox 130, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 18.0, Safari/Chrome (iOS) 17.6-17.7, Safari/Chrome (iOS) 17.5, Safari/Chrome (iOS) 16.6-16.7, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.8, Opera Mobile 80, Opera 114, Opera 113, Safari (MacOS) 18.0, Safari (MacOS) 17.6, Samsung 26, Samsung 25

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

STATE

STATE

Koreograf Ingri Fiksdal setter sammen med regissør Jonas Corell Petersen opp verket STATE på Black Box teater i Oslo. Verket inngår i Fiksdals stipendiatarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Regissør Jonas Corell Petersen og koreograf Ingri Fiksdal har med STATE gått sammen om å lage en danseforestilling som grenser til konsert. Musikken er komponert av Lasse Marhaug, og danske Henrik Vibskov står for kostymene.

Petersen er utdannet regissør og er for tiden husregissør på Nationaltheatret og husdramatiker på Dramatikkens Hus. Han er vunnet flere priser og mottok Heddaprisen for forestillingen /Ik/Ich/I. Han gjestet sist Black Box teater med forestillingen ZOO.

Ingrid Fiksdal har markert seg som en kritikerrost koreograf med internasjonalt ry. Hun har gjestet Black Box teater flere ganger. Forestillingen Night Tripper vant Natt & Dags Oslopris og HOODS mottok Dansekritikerprisen fra Norsk Kritikerlag. Cosmic Body ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign. Forestillingen til Fiksdal inngår i hennes stipendiatprosjekt ved Kunsthøgskolen i Oslo.

”Utgangspunktet for prosjektet har vært forholdet mellom ritualer og stat (eller på engelsk “state”). Vi tenker på stat som noe flertydig; nasjonalstaten er jo en relativt ny idé, og på engelsk betyr ordet også tilstand og det å påstå noe. Vi var interesserte i hvordan ritualer er med på å skape stater (i vid forstand), og hvordan stater kan manifesteres i ritualer.”

”Som en del av arbeidet har vi sett på en rekke rituelle danser fra ulike deler av verden og undersøkt hva slags funksjoner de har i sine lokalsamfunn. Teaterhistorisk er jo ikke dette noen ny strategi akkurat, med Grotowski og Odin Teatret som kjente eksempler. Men også dansehistorisk er det lett å se hvordan for eksempel koreografer som Ruth St. Denis, Martha Graham og Mary Wigman opererer med dansemateriale inspirert av ulike rituelle tradisjoner. Vi var interesserte i hvordan vi med denne kunnskapen i bakhånd kunne forsøke å lage nåtidige rituelle danser, og i hvilken grad disse kan manifestere tilstander og stater (i vid forstand).”

Forestillingen settes opp på Black Box teater