Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forestilling

"Det vi håpet på", Idéutvikling med 2BA skuesillerfag 2023
"Det vi håpet på", Idéutvikling med 2BA skuesillerfag 2023

Det vi håpet på

Andreårsstudentene på bachelor skuespillerfag har i dette prosjektet arbeidet med idéutvikling og scenisk realisering.

Medvirkende 2. år bachelor skuespillerfag:

Mie Johanne Korsbakken
Filip Kremner
Julie Bunimowicz
Miriam Kirsten Maria Majcherek
Erik Pelin
Mina Try
Jenny Mueni Ndunda
Alfred Ekker Strande
Birgitte Fink Andersen

Program

Mina Try: Meg versus meg

En utforskning av det kakofoniske møte mellom jeget og over-jeget.
Hva vil dette si?
Jeg vet ikke.

Mie Johanne Korsbakken: Rømmen

Jeg har brukt disse tre ukene på å gå rundt grøten. Mangeårig undertrykt seterrømme og fyldig tradisjonsrik melk har sneket seg opp til overflaten, igjen, og jeg står på scene 8 med ét spørsmål som per dags dato ikke er besvart: Hvordan rømme rømmegrøten?

Alfred Ekker Strande: Talassofobi

Abnorm, irrasjonell og vedvarende frykt for havet.

Erik Pelin: Kamikazefugler

Et nedlagt busstopp, svaler med et dødsønske, familiehemmeligheter om fortid og fremtid. Skjebne? Tilfeldigheter? Tåke.
Kamikazefugler er et kunstnerisk utviklingsprosjekt, resultatet er et manus. I denne visningen er det hentet utdrag fra dette.

Julie Bunimowicz: Løgnen om Cæsar

Noe med en sofa i en hybelleilighet og noe med rustning og falkeblikk og noe Himmelen og Helvete.

Miriam Majcherek: 126bpm

I et rus av overflod, samhørighet og frem for alt: glede, fant vi rundt 2000 tallet et felles språk gjennom en musikksjanger, som senere skulle dominere vår historie: Pop.
Pop var kort for populærmusikk. Poppen var for folket. Musikken var ikke lengre elitær, men dog allikevel ikonisk. Det perfekte møte mellom lyrikk som talte til alle og den enkelte, fengende akkordriffs, som satte seg i hjernen og ikke minst beats, som snakket til hjertet og vekket kroppen.
Britney, Christina, Avril, Robyn. Personifiseringene av tiåret 2000.
Popikoner.
Jeg binge-watchet musikkvideoene på MTV hver dag etter skolen og drømte at mitt navn en dag skulle skrives ved siden av deres.
Og nå gir jeg meg hen til scenen i denne skambelagte sjangeren, vrenger mitt hjerte ut i pop-hooks og drysser det med danse-beats.

Velkommen til release av min første popsingel og min MTV worthy musikkvideo til nummeret “YWPBDA (You Will Probably Be Dancing Alone)”. Slippes på Spotify og Apple Music d. 10. februar.

Birgitte Fink: Hestejenta

Rare ting oppstår når man møter den eneste personen på butikken som man virkelig ikke vil treffe.

Jenny Mueni Ndunda: Hjemlengsel

En iscenesettelse av poesi. Tapt lengsel etter såre identitetsmarkører som tilhørighet, røtter, hjemland, kultur. En utforskning rundt egen identitet og et scenisk spørsmål om hjemlengsel kan nedarves igjennom generasjoner.

Filip Kremner: Homo Tevianus – et foredrag

Den første historiske instansen mellom Homo Sapiens og Homo Tevianus var først i 1694, hvor oppdager Alexander Korhlsaber av Den Danske Republikk kom over en tilsynelatende uoppdaget dal like utenfor Sunnhordaland.