Forestilling

Chestvane

I forestillingen til 3. år bachelor skuespillerstudenter møter vi en gjeng som planlegger, venter, legger til rette og bygger seg opp mot det store som skal skje og klarheten som når som helst kan inntreffe. De er på leting etter nye handlingsmønstre, og det virker som om det ukontrollerbare ofte er mye klokere enn det de selv klarer å klekke ut. De prøver på ulike løsninger, det gir dem ikke det de vil ha, men de vet ikke hva de skal gjøre i stedet.

I stedet for å gruble over spørsmål som dypere sett er uten klare svar, kan det være greit å finne på et eller annet.

честване (chestvane) betyr feiring på bulgarsk.

Forestillingen er basert på improvisasjoner med bevegelse og stemme som utgangspunkt. Det brukes kun akustisk lyd og mesteparten av lyset gjøres av utøverne selv.

Billettbestilling fra 26. november

I rollene: Ameli Isungset Agbota, Vetle Bergan, Johannes Blåsternes, Henrik Eilif Borge, Sverre Breivik, Mari Strand Ferstad, Marius Christoffer Karlsrud, Mathilde Alfrida Jakobsen Skarpsno

Idé og koreografi: Th’Line og Hans Martin Austestad i samarbeid med 3. år bachelor skuespillerstudenter

Komponist, musikalsk leder, lyddesign: Hans Martin Austestad
Lyskonsept: Th´Line og Evelina Dembacke
Lysdesign: Th´Line i samarbeid med Daniel Kolstad Gimle
Kostymedesign: Signe Vasshus

Th'Line ble etablert i 2006 og drives av dansekunstnerne Kristina Søetorp og Ida Wigdel, begge utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo.
Kompaniet er tilknyttet Dansens Hus og Kulturhuset i Oslo, og har turnert med ILTWT under Julidans i Amsterdam, Oslofjordfest, Ravnedans og Dansefestival Barents. Th'Line lager også dansefilmer og koreograferer for teater. En underliggende interesse i Th'Lines arbeider er å problematisere håndtering av makt, og utforske intrikate temaer der det kan være vanskelig å komme til enighet.

Komponist og musiker Hans Martin Austestad er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i 2008. Han har dybdekunnskap innenfor mange ulike musikalske uttrykk som bluegrass, folkemusikk, jazz, pop og rock, og er opptatt av å jobbe med organiske koblinger på tvers av sjangermessige og kunstneriske uttrykk.