Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Utstilling

Paradigm Lost

Paradigm Lost

Sigvei Ringvold er masterstudent i medium- og materialbasert kunst. Utstillingen inngår som en del av hennes masterprosjekt.

Vi gikk inn i mørket før pandemien, gjennom skyggene som ble en labyrint.
Jeg mørklegger industrivinduene med svart kritt-tusj til lyden av nyheter om russisk invasjon.
Av Ukraina.
I Europa.
Litt etter litt stenges verden ute. Men tusjen er ikke heldekkende.
Lyset siver inn gjennom dystre glassmaleri.
Denne delen av trespritfabrikken er som skallet fra et fordums dyr. Vesenet krøpet ut og blitt noe annet. Men ikke vil jeg være en del av den fjerde industrialisering.
Vi inntar det tomme skallet. Skaper et annet vesen. Av lyd og lys, av blod og varme knokler, av aske, plast, papir og ild.
Levninger fra vår tid. Levende trær flerret, bøyd og tvunget til form med strips. Irrelevante forbindelser av rør og reip. Fjerne plastslektninger knytter greinene sammen.
Spor i forkullet beinstøv. Et utfreset Computer Numerical Control virvar, som et maskinelt mycelium. Over ligger nakne almerøtter. Hvite trekropper ofret.
Vi trekker pusten, inspirerer spørsmål som spørsmål.
Jeg ser klarere når blikket ikke treffer direkte. Tingen oppfører seg annerledes når den blir observert. Persepsjon er skapende virkelighet. Jeg ser motsetninger og holder dem svevende. Aksept av undergang. Nedbrytning som forutsetning for nytt liv.
Et paradigme er en kollektiv visjon. Og vår er tapt.

Sigvei Ringvold er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med fordypning i grafikk og tegning. Hun er for tiden i gang med master i medium- og materialbasert kunst samme sted. Hennes arbeider krysser felt som grafikk, installasjon og skulptur. I et ønske om å åpne opp billedkunstrommet, samarbeider hun med scenekunstnere og musikere. Med røtter i nordisk animisme utforskes blant annet ideer om sammenfiltring og oppløsning. Hun trykker fragmenter og spor fra sin egen tilværelse. Funne objekter bearbeides og føres sammen på nye måter. Opplevelsen av liminalitet; å stå mellom systemkollaps og det ukjente er gjennomgående. (Spriten kunsthall)

https://spriten.no/sigvei-ringvold-paradigm-lost/