Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 104, Firefox (Android) 101, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 104, Baidu 7.12, Chrome 104, Chrome 103, Chrome 102, Edge 104, Edge 103, Firefox 103, Firefox 102, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.5, Safari/Chrome (iOS) 15.4, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 89, Opera 88, Safari (MacOS) 15.6, Safari (MacOS) 15.5, Samsung 18.0, Samsung 17.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Utstilling

Ill:Fotogalleriet
Ill:Fotogalleriet

Ta plass

KHiO-studentene Damien Ajavon og Chai Saeidi medvirker sammen med tidligere KHiO- student Ahmed Umar i en gruppeutstilling på Fotogalleriet.

I lys av de siste årenes diskusjoner om inkludering, mangfold og representasjon har Fotogalleriet invitert Skeiv Verden til å kuratere en utstilling og et offentlig program. Skeiv Verden er en nasjonal interesseorganisasjon for LHBTQI+ personer med minoritetsbakgrunn, drevet av et aktivt styre, medlemmer, og frivillige landet over. Prosjektet er det første av sitt slag på en offentlig kunstinstitusjon i Norge, med Skeiv Verdens styreleder, Bassel Hatoum, som kurator.

Medvirkende kunstnere i utstillingen er Ahmed Umar, Chai Saeidi og Damien Ajavon. Medvirkende kunstnere i det offentlige programmet er Carl Aquilizan, Hamid Waheed og Mohamed Mohamed, med et arkitektonisk konsept av Antoine Fadel og koordinator Samer Hayek. Som en del av utstillingen vil det også være et åpent bibliotek kuratert av Assata ved Piniel Demisse og en unik mixtape av det København-baserte inkluderende klubbkollektivet Group Therapy tilgjengelig.

I utstillingsperioden vil det holdes ukentlige samtalepanel hver fredag kl.18:00. Det offentlige programmet koordineres av kurator Hatoum med programassitent Miki Gebrelul. Les mer om programmet her.

Om utstillingen
For skeive med minoritetsbakgrunn står spørsmål om trygghet sentralt i problemstillinger rundt synlighet og representasjon, da skillet mellom et privat og offentlig “jeg” oppleves annerledes enn for både andre skeive, og den majoritetsnorske befolkningen. Som utstillingsarkitekt Antoine Fadel sier er ikke et “trygt rom” en indikator på en spesifikk form av eller funksjon til lukkede eller offentlige rom. Trygghet blir heller konstituert av om man er alene eller deler et rom med andre. Fadel sier heller at en mangel på trygghet kan anses som en “konstant emosjonell sinnstilstand, som påvirkes av utallige faktorer mens man beveger deg gjennom hverdagen og ulike møter.”

https://www.fotogalleriet.no/utstillinger/ta-plass