Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 104, Firefox (Android) 101, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 104, Baidu 7.12, Chrome 104, Chrome 103, Chrome 102, Edge 104, Edge 103, Firefox 103, Firefox 102, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.5, Safari/Chrome (iOS) 15.4, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 89, Opera 88, Safari (MacOS) 15.6, Safari (MacOS) 15.5, Samsung 18.0, Samsung 17.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Visning

Fra Jasper Siverts verk Solo Show, 2019. Foto Jasper Siverts.
Fra Jasper Siverts verk Solo Show, 2019. Foto Jasper Siverts.

Sidesprang Trondheim: Jasper Siverts

Nasjonalmuseet presenterer verket «Some things last a long time», framført av Jasper Siverts, andre års bachelorstudent ved Kunstakademiet, sammen med fire trondheimsbaserte dansekunstnere. Arrangementet er i samarbeid med med DansiT og Kunsthall Trondheim. 

Bachelorstudent Jasper Siverts deltar sammen med de fire trondheimsbaserte dansekunstnerne Nina Wollny, Marie Rechsteiner, Valentina Martínez Mariscal og Karen Hammervik Flø, i Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst». Utstillingen skal fylle hele Lyshallen når det nye Nasjonalmuseet åpner i 2021, og blir den største presentasjonen av samtidskunst i Norge noensinne med nærmere 150 kunstnere og kunstnergrupper. 

Arrangementsserien Sidesprang er første del av Nasjonalmuseets åpningsutstilling og frem til det nye museumsbygget står klart og utstillingen åpner i 2021, vil Nasjonalmuseet ta med seg kunstnere fra utstillingen til by og bygd i Norge og vise fram alt fra performance og konserter til samtaler og video. 

Siverts verk «Some things last a long time» er tredje arrangement i høstens Sidesprang-program. Han tar utgangspunkt i kunstnerne som ble valgt ut til Nasjonalmuseets åpningsutstilling, og gjenskaper verkene som kom med i utstillingen. Gjennom bevegelse og billedkunst vil han utforske grensene mellom det som er innenfor og det som er utelatt i utstillingen.  Kan vi ha minner av ting som ikke har skjedd ennå? Kan vi se for oss «Jeg kaller det kunst» med de utvalgte verkene?

Jasper Siverts sin opptreden i Trondheim gir et innblikk i hva han vil presentere når utstillingen «Jeg kaller det kunst» åpner i 2021.

Etter fremførelsen, kl. 17.15–18.15, inviterer vi til samtale mellom kunstner Jasper Siverts, danser Valentina Martínez Mariscal, kurator fra Nasjonalmuseet Lisa Bernhoft-Sjødin og kurator fra Kunsthall Trondheim Carl Martin Faurby. Samtalen åpner opp for en diskusjon rundt alt det publikum skulle lure på, enten om det er om Jasper Siverts' verk, det nye Nasjonalmuseet eller annet i kunstverdenen.

Arrangementet hos Kunsthall Trondheim er gratis, men krever påmelding her https://kunsthalltrondheim.hoopla.no/sales/210443660
Det er begrenset med plasser under samtalen.

Følg arrangementet på facebook.

Om

Jasper Siverts
Kunstner og bachelorstudent ved Kunstakademiet, Jasper Siverts (f. 2000) kommer fra Oslo og jobber med koreografi innenfor en billedkunst-kontekst. Han tar i bruk bevegelse, handlinger og film for å stille spørsmål ved kollektivitet, den individuelle kroppen og gallerirommet. I utstillingene «kroppsliggjør» han ofte allerede eksisterende kunstobjekter. Bildet til arrangementet er tatt fra Siverts utstilling «Solo Show».
Følg Jasper på instagram @ edisrehtoehtmorfees


Sidesprang er en arrangementsserie støttet av Fritt Ord, som finner sted i 2020–21 og er første del av Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst». Fram til det nye museumsbygget står klart og utstillingen åpner i 2021, vil Nasjonalmuseet ta med seg kunstnere fra utstillingen til by og bygd i Norge og vise fram alt fra performance og konserter til samtaler og video. Siverts sitt verk er tredje arrangement i høstens Sidesprang-program. 


Jeg kaller det kunst
er første utstilling som skal fylle hele Lyshallen når det nye Nasjonalmuseet åpner i 2021. Utstillingen blir den største presentasjonen av samtidskunst i Norge noensinne og viser verk av nærmere 150 kunstnere og kunstnergrupper. Verkene spenner fra maleri, foto, skulptur og tekstil, til musikk, video og performance. Men et fellestrekk er at ingen av kunstnerne er kjøpt inn av Nasjonalmuseet fra før. «Jeg kaller det kunst» utforsker hva som er utenfor og innenfor i kunsten, og hvorfor noen kunstverk er på museum og andre ikke.