Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 94, Firefox (Android) 92, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 94, Baidu 7.12, Chrome 94, Chrome 93, Chrome 92, Chrome 91, Edge 94, Edge 93, Edge 92, Firefox 93, Firefox 92, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 80, Opera 79, Opera 78, Safari (MacOS) 15, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 15.0, Samsung 14.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Forelesning

"Morderne", 3 år bachelor skuespillerfag 2019, Teaterhøgskolen. Foto: Stephen Hutton
"Morderne", 3 år bachelor skuespillerfag 2019, Teaterhøgskolen. Foto: Stephen Hutton

Tore Vagn Lid: Brecht kontra Wagner: To modeller for "Gesamtkunstwerk"

Vagn Lid anvender blant annet arbeidet sitt med "Die Massnahme" og "Tolvskillingsoperaen" på Det Norske Teatret.

Forelesningen foregår digitalt i Zoom. Trykk her for å delta i forelesningen.

Det anbefales å lese følgende artikler i forberedelse til forelesningen:
1. “Fra dramaturgi til musikkdramaturgi” (in “Peripeti”, Århus Universitet (Thema: Dramaturgi) 2009)
2. Etyde 13 her: Regissøren som komponist: Meyerholds musikalisering av det ‘ikke-musikalske’


Forelesningen er del av tre digitale forelesninger i regi av avdeling Teaterhøgskolen som også blir gjort tilgjengelig for et eksternt publikum.

  • 25. mai: Tore Vagn Lid: Brecht kontra Wagner: To modeller for "Gesamtkunstwerk"

Tre åpne forelesninger fra Teaterhøgskolen

I forbindelse med Korona, og de endrede forutsetningene for å delta på undervisning, har Teaterhøgskolen åpnet opp tre forelesninger for andre på KHiO og eksternt faglig interesserte. Dette da disse tider gir muligheter for å dele materialer og kunnskap over nettet på tvers av avdelinger.

Det er regissør/professor Tore Vagn Lid og regissør/professor Kai Johnsen som står for forelesningene. Både Johnsen og Vagn Lid har lang erfaring innenfor scenekunstfeltet.
Vagn Lid har vært aktuell med "03:08:38 Tilstander av unntak" om rekonstruksjonen av hendelser som skjedde 22. juli fra bomben gikk av og de neste to timene. Vagn Lid skulle ha satt opp Tolvskillingsoperaen på Det Norske Teatret som har blitt flyttet til november 2020.
Johnsen har vist sin forestilling "Nokon kjem til å komme" under Fossefestivalen i 2019 på Det Norske Teatret, og han er kjent som noe av en Fosse-spesialist etter å ha hatt urpremiere på en rekke av den verdenskjente forfatterens teaterstykker. Johnsen har i tillegg lang fartstid som dramaturg for bl.a. Pia Maria Roll under "Ways of Seeing".
Forelesningene er basert på deres virke og syn på scenekunsten i krise og i sammenheng med Korona sine unntakstilstander.

Vi ønsker alle interesserte velkommen.

Victoria Meirik
dekan ved Teaterhøgskolen