Forestilling

03:08:38 Tilstander av unntak

Forestillingen er en rekonstruksjon av ettermiddagen 22. juli 2011 presentert i sanntid, sentrert rundt en komposisjon av autentiske radiosendinger og lydopptak fra denne dagen.

Regissør Tore Vagn Lid er professor ved KHiO, og forestillingen inngår i et pågående studium av unntakstilstandens dramaturgi, samt eksempler på musikkdramaturgiske arbeidsformer.

Tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder var tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg for så å henrette unge sosialdemokratiske politikere på sommerleir. Hvordan reagerte (om)verden? Hva ble sagt utenfor Norge? Hvordan reagerte ulike samfunn, ulike mennesker – ikke etterpå – men midt i en slik tilstand av unntak, der ingen ennå visste noe sikkert om omfang, årsak og motivasjon; der spekulasjoner gikk i alle retninger; der Facebook-bilder ble byttet ut med nasjonale symboler; der fortrengte politiske fordommer fikk utspille seg på gateplan? 

Forestillingen finner ikke bare sted på Vega Scene i Oslo, men også – samtidig og online – på to andre steder: I Litteraturhuset i Trondheim sitter publikum sammen med aktive utøvere i forestillingen. Og i Paviljongen på Møllestranden i Bergen, ved Møllendalsveien 60, åpnes dørene nøyaktig på samme tidspunkt som i Trondheim. Dette er altså ikke streamet teater; fordi ingen av rommene befinner seg bortenfor teaterrommet, men er selvstendige deler av forestillingens utvidete scenografiske møtepunkt.

Mot lydkulissene arbeider et team av tegnere, filmskapere og musikere med sine fortolkninger av tiden og hendelsesforløpet. Her finner vi markante kunstnere som blant andre perkusjonist Terje Isungset, bildekunstner Arvid Pettersen og tegner Fredrik Rysjedal. Et kor er satt sammen for anledningen.

Forestillingen varer tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder.

Billettbestilling og info

Facebook-arrangement

Kommunikasjonsansvarlig for Tt-B: Ingvild Bræin