Your browser is not supported by khio.no. To view this site please upgrade or use another browser. If you can't use a modern browser, try disabling javascript, which will make khio.no simple, but mostly usable.

Supported browsers: Chrome 97, Firefox (Android) 95, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 97, Baidu 7.12, Chrome 97, Chrome 96, Chrome 95, Chrome 94, Edge 97, Edge 96, Firefox 96, Firefox 95, Firefox 94, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 15.0-15.1, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 82, Opera 81, Safari (MacOS) 15.2-15.3, Safari (MacOS) 15.1, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 16.0, Samsung 15.0

Javascript is disabled. khio.no should still be usable, but the user experience will be simpler.

Talk

Tore Vagn Lid. Foto: Dag&Tid
Tore Vagn Lid. Foto: Dag&Tid

Tore Vagn Lid: Framtidens teater - eller ikke?

Konkrete erfaringer fra flerårig regiarbeid/artistic research i spennet mellom det digitale og det analoge.

Endring i tilgang til åpen forelesning Zoom
Grunnet behov for et annet format til sitt foredrag, utgår det opprinnelige webinar-formatet og erstattes av et møte-format. Vi beklager dette til alle som allerede hadde registrert seg til webinaret.
Det vil være mulig å bli med i møtet for alle som vil, ved å oppgi følgende møte ID via www.zoom.us – join a meeting: 630 3271 2986

Om forelesningen:
Den pågående krisen med "ned-lukkingen" av teatrene, har over få uker gjort spørsmålet om digitalisering og teaterets framtid til noe langt mer vesentlig enn bare bruken av «ny teknologi». Tore Vagn Lid har som regissør og forsker i en årrekke arbeidet med å utvide teaterrommet til å forholde seg aktivt til en virkelighet hvor det digitale for lengst har trengt inn i våre livsbetingelser og i vår oppfattelse av oss selv og hverandre. Med konkrete eksempler fra hans siste forestilling "03.08.38 Tilstander av unntak" (2019/20) og innblikk i hans pågående forskningsprosjektet om unntakstilstanden som fenomen (2018-2021), vil han diskutere teaterets framtid, muligheter og – ikke minst utfordringer – i spennet mellom det digitale og det analoge.

Forlesningen (og en påfølgende samtale) vil foregå på norsk.

Forelesningen er del av tre digitale forelesninger i regi av avdeling Teaterhøgskolen som også blir gjort tilgjengelig for et eksternt publikum.

  • 6. mai: Tore Vagn Lid: Framtidens teater - eller ikke?

Tre åpne forelesninger fra Teaterhøgskolen

I forbindelse med Korona, og de endrede forutsetningene for å delta på undervisning, har Teaterhøgskolen åpnet opp tre forelesninger for andre på KHiO og eksternt faglig interesserte. Dette da disse tider gir muligheter for å dele materialer og kunnskap over nettet på tvers av avdelinger.

Det er regissør/professor Tore Vagn Lid og regissør/professor Kai Johnsen som står for forelesningene. Både Johnsen og Vagn Lid har lang erfaring innenfor scenekunstfeltet.
Vagn Lid har vært aktuell med "03:08:38 Tilstander av unntak" om rekonstruksjonen av hendelser som skjedde 22. juli fra bomben gikk av og de neste to timene. Vagn Lid skulle ha satt opp Tolvskillingsoperaen på Det Norske Teatret som har blitt flyttet til november 2020.
Johnsen har vist sin forestilling "Nokon kjem til å komme" under Fossefestivalen i 2019 på Det Norske Teatret, og han er kjent som noe av en Fosse-spesialist etter å ha hatt urpremiere på en rekke av den verdenskjente forfatterens teaterstykker. Johnsen har i tillegg lang fartstid som dramaturg for bl.a. Pia Maria Roll under "Ways of Seeing".
Forelesningene er basert på deres virke og syn på scenekunsten i krise og i sammenheng med Korona sine unntakstilstander.

Vi ønsker alle interesserte velkommen.

Victoria Meirik
dekan ved Teaterhøgskolen