Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

T.v. O–F–C, Office for Form and Contexture, Øyvind Ruud. Foto: Kim Jakobsen To. T.h. Den samiske halvtimen, avgangsvisningen 2018, Ramona Salo. Foto: Roger Fosaas.
T.v. O–F–C, Office for Form and Contexture, Øyvind Ruud. Foto: Kim Jakobsen To. T.h. Den samiske halvtimen, avgangsvisningen 2018, Ramona Salo. Foto: Roger Fosaas.

To studenter fra kles- og kostymedesign mottar DOGAs nykommer-pris

Vi gratulerer masterstudentene Ramona Salo og Øyvind Ruud, ved kles- og kostymedesign, med DOGA-merket nykommer. Begge er juryert for sine avgangsprosjekt våren 2018. Prisen ble delt ut 10. januar.

DOGA-merket nykommerer en årlig konkurranse som arrangeres av Design og arkitektur Norge, DOGA. Gjennom konkurransen ønsker DOGA å synliggjøre og løfte frem studenter og nyetablerte innen design- og arkitekturfeltene og vise at studenter og nyetablerte er viktige bidragsytere for å skape de beste løsningene for fremtiden.

Juryens uttalelse

O–F–C er et tverrfaglig designkontor som utvikler prosjekter og konsepter innenfor flere fagområder. Årets prosjekt er en kleskolleksjon som ble vist frem på Oslo Runway 2018, og som også kunne kjøpes på F5 Concept store. Dette er et spennende og ambisiøst prosjekt satt sammen av unge designere fra ulike fagdisipliner. Det er spennende hvordan de jobber helthetlig fra konseptfasen og helt frem til den ferdige kolleksjonen, som inneholder hele 50 plagg! Juryen gleder seg til fortsettelsen!
www.o-f-c.eu

Den samiske halvtimen
Ramona Salo Myrseth’s var å vise at urfolk ikke er isolerte stammer, men verdensfolk. At der er en del av en global kultur av myter, historier og tradisjoner. Med eventyrlyst og dyp kjærlighet dykket hun ned i den samiske kulturen og skapte en kleskolleksjon med et personlig uttrykk som redefinerer det vi tenker på som «samisk», samtidig som den er tro mot røttene. Ramona er også en del av en voksende internasjonal bølge av unge kunstnere og designere som tar tilbake og formidler urfolkverdier i en moderne kontekst.
www.ramonasalo.com


De andre vinnerne er

Ruter Gange – Erlend Grimeland og Elias Olderbakk, AHO
Vippestol – Gunnar Eidsvik Tvedt, NTNU
E.A.T. (Edited Aesthetics of Taste) – James Lowely, Oslo Met
On track – Tarjei Ødegård, AHO


I juryen satt

Anne Gundersen – Sparebank 1
Kyrre T. Westengen – Asplan Viak
Randi Augenstein – Helen & Hard
Harald Lunde Helgesen – HAiK
Johanne Borthne – Powerhouse Company
Vigdis Apelang Berg – Inne Design
Sverre Uhnger – Uhnger Design
Behnam Farazollahi – ANTI
Erika Barbieri – OlssønBarbieri


Les også Siger til Ramona Salo under Designblok 2018