Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Emma Jansen har mottatt Drømmestipendet og Stipend for unge lovende utøvere. Hun vil bruke pengene til å reise utenlands for å delta på klasser og workshops.
Foto: Antero Hein
Emma Jansen har mottatt Drømmestipendet og Stipend for unge lovende utøvere. Hun vil bruke pengene til å reise utenlands for å delta på klasser og workshops. Foto: Antero Hein

Stipend - oppstartshjelp til dansere

Emma Jansen og Jørgen Fenstad Kottum på samtidsdans og Pia Lauritzen Albrecht på jazzdans er jublende glad for å ha mottatt stipend. De forteller om veien mot å bli danser og hvordan de vil bruke stipendpengene.

Pia Lauritzen Albrecht, 3BA jazzdans

Pia Lauritzen Albrecht

SpareBank 1 SMN Talentstipend

Det var jo helt sjukt å vite at jeg hadde fått stipend. Jeg begynte å gråte av glede da jeg ble ringt opp. Dette er til stor hjelp fremover. SÅ takknemlig! Siden jeg har vært så heldig å få stipendet skal det brukes på reise/opphold til ulike auditions i inn og utland. Jeg har allerede begynt prosessen, og det er kostbart å komme seg rundt. Men det må man jo om man skal få jobb i denne bransjen. Før pandemien var auditions åpent for de aller fleste, men for å i det hele tatt komme inn på audition nå, må man sende inn CV og danse-videoer. Det hadde vært til stor hjelp å få kjøpt et proft kamera for å bedre kvaliteten på bildene og videoene man må sende inn.

Mitt første møte med jazzdans var da jeg gikk siste året på Edvard Munch vgs og hadde Nina Lill Svendsen som lærer. Jeg ble forelsket i stilen, og fant raskt ut at jazzen ligger hjertet mitt nærmest, og at det var jazz jeg skulle søke på KHiO samme år. Målet er å bli en så allsidig danser som mulig, og med jazzlinjen her blir man nettopp det.

Det har vært SÅ gøy på KHiO - virkelig! Jeg har lært ekstremt mye om meg selv, som danser og person (mentalt og fysisk). Skulle gjerne hatt et år til! Mye av studiet har vært under lockdown, men det har lært meg mye om blant annet selvdisiplin og tålmodighet, som blir enda viktigere tema nå til sommeren. Har elsket tiden her, og satt stor pris på all kunnskap, og ikke minst alle vennene jeg har fått!

Drømmen er å kunne reise verden rundt med kompanier og musikaler, oppleve ulike kulturer, stå på forskjellige scener og dra til steder der dansen blomstrer. Jeg brenner også for å gjøre jazzdans mer tilgjengelig for mannen på gata i Norge, og har ambisjoner om å en dag stifte mitt eget jazz-kompani i Oslo. Dette er også viktig for meg, og det vil være en naturlig forlengelse av karrieren min som i dag fokuserer mest på det utøvende. Drømmene er mange og ambisjonene høye, og jeg vet at det vil kreve mye fysisk trening og detaljarbeid.


Portrett Web Pia Lauritzen AlbrechtFølg @pialauritzenEmma Jansen, 3BA samtidsdans


Emma Jansen Foto: Antero Hein

Emma Jansen Foto: Foto: Antero Hein

Drømmestipendet og Stipend for unge lovende utøvere (Ullensaker kommune)


Da jeg fikk stipendene ble jeg først og fremst veldig glad. Det er en fin annerkjennelse, som jeg setter utrolig stor pris på. Det er en god hjelp til å utvikle og fordype meg videre i dansen og tegningen (sjekk @void.clothes). Jeg tenker å bruke stipendene på å reise til utlandet for å dra på workshops og klasser, og oppsøke mennesker som inspirerer meg innenfor kunstformene jeg elsker.

Jeg synes samtidsdans er interessant og spennende, og veldig rikt. Det er mye plass til å dyrke egne interesser, og jeg får leke og teste ut idéene mine. Jeg setter pris på friheten til å utfordre og mikse sammen ulike grener, og å stille spørsmål til hvordan ting er og ikke. Jeg liker også veldig godt treningen.

Det har vært fint å være student på KHiO. Jeg har møtt mange fine og inspirerende mennesker, som jeg setter utrolig stor pris på. Jeg har også fått utvikle meg som kunstner, og har trivdes med å prøve, leke og utforske her.

Planene fremover er å fullføre tredjeåret, og deretter fortsette å jobbe med det jeg gjør nå. Jeg vil fortsette å leke og skape, både alene og med andre. Oppsøke nye mennesker og nye steder. Jeg gleder meg også til en annen hverdag, og å få mer plass og tid til å skape mine egne greier. Jobbe med ulike prosjekter, og kose meg med det. Jeg har mange ting jeg vil teste ut, og en stor driv til å være kreativ og skape, så jeg gleder meg til å fortsette å utforske dette, og se hva det blir. Stay tuned!


Emma Jansen Foto Maja Ja JansenFølg @seigmann

Jørgen Fenstad Kottum, 3BA samtidsdans, har også mottatt stipend fra SpareBank 1 SMN Talentstipend.