Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Operahøgskolen ønsker å starte en årlig tradisjon med sommeropera for barn i Oslo. Illustrasjonsbildet er fra en tidligere oppsetting av Tryllefløyten på Operahøgskolen. Fotograf: Stephen Hutton
Operahøgskolen ønsker å starte en årlig tradisjon med sommeropera for barn i Oslo. Illustrasjonsbildet er fra en tidligere oppsetting av Tryllefløyten på Operahøgskolen. Fotograf: Stephen Hutton

Sparebankstiftelsen støtter sommeropera for barn

I sommer blir det opera for barn i Oslo. Sparebankstiftelsen støtter Operahøgskolen med 200 000 kroner.

– Vi ønsker med dette prosjektet å tilby opera for barn og unge som ellers ikke får mulighet til å oppleve denne kunstformen, sier Anna Einarsson, dekan på Operahøgskolen. – En billett på de etablerte operahusene koster oftest opp mot 1 000 kr, og det er et fåtall som har råd til å gå på forestilling. Billettene til denne forestillingen vil bli priset lavt.

Einarsson legger også til at det er stadig flere som ikke har mulighet til å reise i sommerferien, eller av bærekraftige grunner velger å ikke reise.

– Da er det ekstra viktig at vi tilbyr lokale, lavterskel kulturtilbud til de barn og unge som blir i Oslo. Vi håper også at effekten av et slikt sommeropera-prosjekt er at vi klarer å rekruttere både fremtidige utøvere og publikum til operaen.  Barn og unge som opplever opera får ofte lyst til å synge, det sår et frø og det viser frem en kunstform som de ellers kanskje aldri får møtt.

Einarsson fremhever også at prosjektet er viktig for Operahøgskolens studenter.

– Her får de som unge operasangere en mulighet til å vise seg frem i starten av sin karriere. Gjennom prosjektet lærer også studentene å lage sine egne forestillinger, søke penger, tjene penger på sin kunstart og skape egne jobbmuligheter. Så vi ser dette også som en måte å skape bærekraftige kunstnere.

Sommeroperaen er et pilotprosjekt som forhåpentligvis blir et årlig operatilbud i sommerferien for barn og unge i Oslo.


Se også

KHiOs arrangementskalender

Sparebankstiftelsen