Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 104, Firefox (Android) 101, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 104, Baidu 7.12, Chrome 104, Chrome 103, Chrome 102, Edge 104, Edge 103, Firefox 103, Firefox 102, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.5, Safari/Chrome (iOS) 15.4, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 89, Opera 88, Safari (MacOS) 15.6, Safari (MacOS) 15.5, Samsung 18.0, Samsung 17.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Øystein Stene (t.v.), har invitert sine kolleger Petra Fransson og Espen Klouman Høiner til å bidra i en episode av den nye Skuespillerpodden. Tema for samtalen er; Hvordan lære å lage skuespill?
Øystein Stene (t.v.), har invitert sine kolleger Petra Fransson og Espen Klouman Høiner til å bidra i en episode av den nye Skuespillerpodden. Tema for samtalen er; Hvordan lære å lage skuespill?

Skuespillerpodden

Hva er et skuespillertalent? Dette og mange flere spørsmål om skuespillfaget og det å være skuespiller, blir det svar på når Skuespillerpodden publiseres.

Øystein Stene, forfatter, dramatiker, regissør og dosent på Teaterhøgskolen inviterer kollegaer og andre innen film og scenefeltet til å snakke om relevante temaer knyttet til skuespillerkunst for den som er, eller ønsker å bli skuespiller. Podcasten skal publiseres i samarbeid med Scenekunst.no og Rushprint.no

– Her er det rom for at de som jobber med fagfeltet kan nerde, men det skal kunne være tilgjengelig for alle med interesse for teater, film og iscenesettelse, sier Øystein Stene.

Han forteller at første episode tar for seg hva et skuespillertalent er, i kontekst av søknad og opptak til skuespill på Teaterhøgskolen.

– Jeg har fått med meg professor Lars Erik Holter og høgskolelektor Miriam Sogn, som begge har vært med i opptakskomiteen i mange år. Vi snakker om hva vi ser etter og hvordan hvordan vi definerer et skuespillertalent.

Samfunnsoppdrag

Fremover vil podcasten ta opp temaer som: Hvordan jobbe med stemmebruk, hvordan har det norske filmskuespillet endra seg, hvordan anmelde skuespilleri.

– Hvorfor starter du Skuespillerpodden nå?

– Kunsthøgskolen skal drive med formidling og bidra i offentligheten, så det er en naturlig forlengelse av vårt samfunnsoppdrag. Og så var jeg så heldig å få drahjelp både med KUF-midler og støtte fra Teaterhøgskolens dekan. Men kanskje spesielt må filmmagasinet Rushprint og scenekunst.no trekkes fram, som er samarbeidspartnere og hjelper til med å få podcasten ut i verden.


Søknadsfrist 1. februar

Bachelor i skuespill Teaterhøgskolen

Master i teater