Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Skauge ny professor ved avdeling Dans

Skauge ny professor ved avdeling Dans

Therese Skauge er tilsatt i en stilling som professor i dans. 1. august tiltrådte hun 35 % åremålsstilling for en periode på fire år.

Skauge har tidligere jobbet som timelærer på KHiO og har de siste fire årene vært tilsatt i en åremålsstilling som førsteamanuensis ved avdeling Dans.

Hun gleder seg til å fortsette sitt arbeid med dedikerte studenter ved avdeling Dans:

–Et viktig målområde for meg i min undervisning er å styrke studentenes mulighet til selvstendig arbeid. Jeg ønsker å gi tilgang til ulike verktøy og å tilrettelegge for friheten til å nyttiggjøre seg disse, sier Skauge i en kommentar. 

–Som dansekunstner tror jeg på å våge å vise seg som en person, våge å stå i sårbarheten det innebærer å være et menneske – samtidig med prestasjonen.

Dekan ved avdeling Dans, Suzanne Bjørneboe sier at Therese Skauge har en særlig kompetanse innenfor undervisning i klassisk ballett for studenter som ikke skal bli klassiske dansere.

–Skauge gjør et viktig utviklingsarbeid gjennom sin praksis og forståelse av funksjonalitet, anatomi og rombruk i den klassiske ballettteknikken, og hvordan denne teknikken kan nyttiggjøres og være utviklende for studentene. Dette er særlig viktig for oss, siden avdelingen både har klassisk ballett som eget studieprogram og som ett av emnene ved bachelorstudiene i samtidsdans og jazzdans. I tillegg underviser Therese Skauge i koreografiske fag, der hun blant annet benytter Forsythes 9-points som hun mener gir tilgang til uante fysiske ressurser, åpner for bruken av rom som alltid er noe av det viktigste for dansestudenter. Skauge er også en verdifull del av vårt mangfoldige kollegium på avdeling Dans

Therese Skauge studerte selv ved danselinjen ved Statens Balletthøgskole (i dag Kunsthøgskolen i Oslo) i perioden 1987-1990, og har en omfattende kunstnerisk virksomhet. Hennes virke har i stor grad vært knyttet til Carte Blanche, der hun etter endt utdanning startet sitt engasjement i 1990. Hun avsluttet sin karriere i Carte Blanche i 2008, 40 år gammel. I tillegg til sitt lange engasjement i Carte Blanche og i møte med utallige koreografer, har hun arbeidet i det frie feltet i mange år.

Therese Skauge er medlem av Norske Dansekunstnere. Hun mottok Kritikerprisen i 2004, her utdrag fra begrunnelsen: «Årets prisvinner kom til Nye Carte Blanche (1990) og (…) hun ble raskt en bærende kraft i kompaniet. Hun er en danser som alltid gir alt av seg selv, og som koreografene kan stole på.» Rolf Gammlengs ærespris fikk hun i 2006. I juryens begrunnelse heter det «Therese Skauge er en av Norges fremste kvinnelige samtidsdansere. (…) Therese har en helt særegen kraft og scenisk tilstedeværelse. Hennes formidlingsevne er formidabel, noe hun til fulle har vist i alle forestillinger.»

Therese Skauge