Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 130, Firefox (Android) 130, Android WebView 130, Chrome 130, Chrome 129, Chrome 128, Chrome 127, Chrome 109, Edge 130, Edge 129, Edge 128, Firefox 132, Firefox 131, Firefox 130, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 18.0, Safari/Chrome (iOS) 17.6-17.7, Safari/Chrome (iOS) 17.5, Safari/Chrome (iOS) 16.6-16.7, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.8, Opera Mobile 80, Opera 114, Opera 113, Safari (MacOS) 18.0, Safari (MacOS) 17.6, Samsung 26, Samsung 25

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Ringdans

Tverrfaglig prosjekt i illustrasjon og kostymedesign vinteren 2020

Tverrfaglig prosjekt i illustrasjon og kostymedesign vinteren 2020

Forfatter og dramatiker Arthur Schnitzler (1862-1931) var en del av det intellektuelle miljøet i Wien i begynnelsen av det 19. århundre. Blant hans samtidige var personligheter som Ludwig Wittgenstein og Sigmund Freud, som i sine brev beskrev Arthur Schnitzler som sin "litterære dobbeltgjenger".
Schnitzlers mest berømte, eller beryktede, stykke "Ringdans" kom ut i 1903 og er en skarp satire over klasse og seksualmoral i datidens Wien. De ti hovedpersonene har seksuelle forbindelser etter tur i stykkets sirkulære narrativ, som begynner og slutter hos en prostituert. Selv uten beskrivelser av selve seksualakten vakte stykket sterke reaksjoner da det kom, og ble forbudt etter kort tid. Likevel fikk "Ringdans" stor utbredelse, og er siden satt opp over hele verden. Det er også filmatisert flere ganger.

Høstsemesteret 2020 var stykket utgangspunkt for et tverrfaglig prosjekt for 2. års bachelor-studenter ved klær og kostyme og ved grafisk design og illustrasjon, i emnene kostymedesign og karakterutvikling.
Etter grundig analyse av stykkets karakterer, tegnet kostyme-studentene tre kostymekonsepter mens studentene i illustrasjonsemnet skapte nye narrativ og tolkninger.

De ferdige resultatene, både i form av kostymedesign og illustrasjon, gjør det helt klart at potensialet for satire er like bra i Oslo i 2020 som det var i Wien i 1903.
Selv om Arthur Schnitzler ikke kjente til influencere, rappere, Paradise Hotel eller "sad boys", er vi sikre på at han ville kjent igjen både maktkonstellasjoner, statusjag, livstretthet og begjær.

Siri Dokken, professor II i satiretegning
Christina Lindgren, professor i kostymedesign
avdeling design

Anna Kuznik

Karakterene som samlekort, med egenskaper(abilities) basert på karakteranalysen.

Annika Linn Verdal Homme

Nine to five på natta

Den selvbiografiske tegneserien "Nine to five på natta" - trykket på KHiOs publiseringsverksted.

Her kan du kan kjøpe tegneserien
Se bilder fra produksjon av tegneserie på KHiOs publiseringsverksted.

Ella Bratt

Ringdans Hotel

Karakterene laget som SIMS-versjoner, iscenesatt i en trailer for Paradise Hotel.

 

Caroline Haugland

Tolkninger av karakterene, satt til 70-tallet — lineup og plakater.

Halvor Mjaugedal

Utsmykningsoppdrag på kafé, karakterene integrert i motivet til veggmaleri.

Henrik Myrvold

Animasjon med et utvalg av karakterene i beskrivende walk cycle.

Jesper Tyvand

Circle Jerk

Tegneserien "Circle Jerk", med karakterene tolket i et surrealistisk univers.

Marte Emilsen

Karakterene tolket og visualisert i form av måltider/forlatte kuverter.

Sara Frammarsvik Andersen

Serie med malerier — to av karakterene som enkeltstående portretter og et interiør med dem sammen.

Victor Utne

Ekspressive, stiliserte tegninger som skildrer de intime møtene mellom karakterene.