Professor Tore Vagn Lid nominert til tre Hedda-priser

Professor ved avdeling Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen, Tore Vagn Lid, er nominert til tre Hedda-priser for stykket "Vår ære/vår makt" som ble satt opp på Den Nationale Scene i Bergen. Prisen er den mest prestisjetunge teaterprisen i Norge og deles ut søndag 12. juni i Oslo.

Tore Vagn Lid er professor ved avdeling Teaterhøgskolen i regi. Han er nominert til Hedda-prisen for arbeidet med Nordahl Griegs klassiker Vår ære og vår makt fra 1935. Forestillingen ble satt opp på Den Nationale Scene i Bergen og Vagn Lid har sammen med Cecilie Løveid skrevet videre på teksten; for dette er han nominert i klassen Beste scenetekst. Vagn Lid har også regissert stykket, og nomineres også til beste regi. I tillegg er stykket nominert til den gjeve prisen Årets forestilling. 

"«Vår ære/vår makt» er teater som diskuterer maktstrukturer, økonomi og menneskesyn. Oppsetningen knytter forbindelser mellom Nordahl Griegs tid og vår, i et stilistisk komplekst uttrykk med levende musikkfremføring, et stort utvalg dokumentarisk bilde- og filmmateriale, samt en scenografi som tar hele visningsrommet i bruk", heter det i juryens begrunnelse.

Prisen deles ut for 19. gang søndag 12. juni på Nationaltheatrets hovedscene. Årets nominasjoner omfatter totalt 28 scenekunstnere, 24 forestillinger, 17 institusjoner og 3 scenekunstkompanier.

Vagn Lid (født 1973) er regissør, forfatter og komponist, og kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen. Han har en doktorgrad fra Institut für Angewandte Theaterwissenschaft i Giessen.

Her kan du lese om alle Hedda-nominasjonene

Tore Vagn Lids egen hjemmeside

Tore Vagn Lids ansatteprofil på KHiOs nettsider

Foto: Transiteatret