Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

«Og nå:...!» – Nytt fagforum på Teaterhøgskolen

«Og nå:...!» – Nytt fagforum på Teaterhøgskolen

Teaterhøgskolen inviterer publikum til en ny seminarrekke, og først ut blir Og nå: Det umuliges kunst! – en film om Eugenio Barba og Odin Teatrets lange reise. Dokumentarfilmskaper, skuespiller, regissør og instruktør Elsa Kvamme viser sin film og leder diskusjonen i etterkant.

– Teaterhøgskolen får et fast forum, en seminarrekke som vil inneholde foredrag og samtaler rundt en bestemt tematikk. Forumet skal fungere som et faglig møtepunkt mellom ansatte, studenter og andre interesserte og bidra til refleksjon og åpen debatt, sier Jon Refsdal Moe, dekan på avdeling Teaterhøgskolen.

Serien starter høstsemesteret 2017 og vil fortsette i 2018.

– Idéen bak arrangementsrekken er å presentere interessante fagfolk med ulik tilknytning til teaterfaget – både interne og eksterne, nasjonale og internasjonale. Det er åpent for alle og vi håper på fulle hus! fortsetter Refsdal Moe.

Ved siden av undervisning, kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning, er det del av KHiOs samfunnsoppdrag å formidle – og løfte den faglige samtalen ut over fagfellesskapet på KHiO og studentenes arbeidsrom.

– Vi har hatt noen lignende, enkeltarrangementer tidligere, som vi kalte «Vindu mot verden». Men når vi nå bestemte oss for å lage et fast forum, synes vi ikke navnet var godt nok, og vi utlyste en navnekonkurranse blant studenter og ansatte på Teaterhøgskolen. Vinneren ble Simen Formo Hay, som går 3. året på bachelor i regi, forteller Refsdal Moe.

Teaterhøgskolen har siden etableringen i 1953 vært den ledende institusjonen for utdanning av scenekunstnere. Teaterhøgskolen tilbyr bachelorutdanning for skuespillere og regissører, og et masterstudium i teater med fordypning i skuespillerfag, regi, scenetekst eller scenografi. Avdelingen tilbyr òg praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i teater.

Og nå:…!

Seminarrekken «Og nå:…!» arrangeres av avdeling Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo én fredag i måneden. Gratis inngang, åpent for alle. Arbeidsgruppen for seminarrekken er: Ingeborg Røsberg (konsulent) og Jon Refsdal Moe (dekan)

Program høstsemesteret 2017

Fredag 6. oktober: Og nå: Det umuliges kunst! – en film om Eugenio Barba og Odin Teatrets lange reise.
Fredag 17. november: Og nå: Vinge/Müller!