Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Fra venstre Toni Kauppila og Martin Egge Lundell. Foto: Jørn Aagaard.
Fra venstre Toni Kauppila og Martin Egge Lundell. Foto: Jørn Aagaard.

Nye åremål til Toni Kauppila og Martin Egge Lundell

Martin Egge Lundell og Toni Kauppila er ansatt i nye åremål som professor og fagområdeansvarlig for henholdsvis grafisk design og illustrasjon og interiørarkitektur og møbeldesign.

Martin Lundell. Foto: Jørn Aagaard.– Mitt mål, siden jeg ble ansatt i 2012, har vært å skape et miljø for undersøkende og eksperimenterende grafisk design og illustrasjon som er blant de ledende i Norden og som er å regne med i en europeisk sammenheng, sier Martin Egge Lundell. – Vi har svært gode forutsetninger for å nå dette målet med Kunsthøgskolens fasiliteter, sterke historiske posisjon i Norge og tverrfaglige miljø. KHiO skal være ledende innen en kunstnerisk forankret tilnærming til grafisk design og illustrasjon. Vi skal utdanne ledende fagutøvere som inngår i en pågående diskusjon om hva våre fag skal være og hva de kan bidra med, og som bringer fag og samfunn fremover. 

– Min tilnærming til design og arkitektur er holistisk, jeg er opptatt av å forstå hvordan mennesker, den sosiale situasjon og kulturelt mangfold påvirker designprosessen bak et konstruert miljø, sier Toni Kauppila, som også er ambisiøs og positiv til de mulighetene det å være del av en Kunsthøgskole gir. -Aktørene i en designprosess blir stadig mer komplekse, som designer må man være i dialog med de ulike gruppene og nye løsninger må finnes mens man er i prosessen. Dette opp ned, likemannsnettverket, utfordrer oss på hva design er. Her gir Kunsthøgskolen i Oslo en god plattform for å bli fleksibel og allsidig med sine varierte studier som kan komplementere hovedprogrammet.

Å undervise

– Å bedrive høyere utdanning innebærer et stort ansvar, sier Lundell. – Unge mennesker velger å bruke sin knapt tilmålte studietid – noen av de beste, viktigste og mest formende årene man har – på vår institusjon. Dette ansvaret er jeg svært bevisst, og det gjennomsyrer mitt virke som fagområdeansvarlig.

Toni Kauppila. Foto: Jørn Aagaard.– Jeg har en sterk lidenskap for å undervise, sier Kauppila og forteller at han er svært opptatt av å pleie dialogen. – Slik skaper vi en åpenhet, der møtet mellom ulike kulturer og læring oppstår. Det gjelder å legge til rette for et pedagogisk rom som oppfordrer til å ta sjanser og ikke være redd for å feile. På denne måten blir læring mulig, og ikke minst kan vi skape ny kunnskap sammen.

– Det er alltid spennende med tilsettinger i sentrale undervisnings- og forskningsstillinger på våre fagområder, sier dekan ved avd. Design Karianne Bjellås Gilje. –Jeg er glad for at de fagområdeansvarlige både innen grafisk design og illustrasjon, Martin Lundell, og innen interiørarkitektur og møbeldesign, Toni Kauppila, valgte å søke på nytt etter sitt første åremål på seks år. Det er også et godt skussmål til den høye faglige kvaliteten ved avd. Design at den eksterne sakkyndige komiteen rangerte disse søkerne som de faglig sterkeste til stillingene. Jeg ser fram til å videreutvikle våre bachelor- og masterstudier, og også vår forskning og formidling ved avd. Design med disse faglige kapasitetene i kollegiet.


Martin Egge Lundell

Toni Kauppila