Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Foto: Linda Sande
Foto: Linda Sande

Ny dekan på avdeling design

– Jeg er veldig glad for at vi har rekruttert Peter Løchstøer til stillingen som dekan på avdeling design, sier rektor Markus Degerman. Stillingen er et åremål på fire år. 

 – Peter har ikke bare en gedigen kunstnerisk kompetanse innenfor sitt fagområde, men er høyt verdsatt som lærer og pedagog og har vist gode egenskaper i å lede og samle et kollegium, sier Degerman videre.

Løchstøer er utdannet klesdesigner ved Middlesex University i London og har siden 2015 vært ansatt som førsteamanuensis i klesdesign og kostymedesign på KHiO, og ledet fagområdet ved avdeling design. Løchstøer har fungert som dekan siden 1. april i år.

–Å jobbe med utdanning i design i konteksten av en kunstskole gir en tilnærming til fagene som mange andre designutdanninger ikke har, forklarer Løchstøer: Her får designstudentene det samme ansvaret som kunstneren har, ansvar for å se verden med egne øyne og bringe det inn i eget arbeid. Dette er noe av det som er mest spennende og meningsfullt med å jobbe med designutdanningene på KHiO, sier han videre.

Løchstøer etablerte seg som selvstendig klesdesigner i Norge i 2002 og har hatt en rik og variert karriere som designer. I tillegg til å utvikle egne kolleksjoner har han jobbet med prosjekt- og konsulentarbeid innen mote, produkt- og konseptutvikling, og med kostymedesign innen scenekunst og underholdning. Han har gjennom hele sin profesjonelle karriere undervist og utført juryoppdrag og formidlingsarbeid innen design og mote. I leng re perioder har han vært ansvarlig for produktutvikling i Frelsesarmeens internasjonale fair-trade konsept Sally Ann/Others.  Løchstøer var og en av initiativtakerne til etableringen av en bransjeorganisasjon for norsk mote. Her var han en viktig aktør i utviklingen av det som i dag er Norwegian Fashion Hub og Norwegian Fashion & Textile Agenda.

– Fra mitt perspektiv som rektor betyr det mye å få nære medarbeidere som er i besittelse av all denne nøkkelkompetansen som Peter er, og jeg ser frem til å få jobbe mer og nærmere med han i hans nye rolle på Kunsthøgskolen, sier Degerman.

– Jeg er veldig glad for at KHiO har gitt meg tilliten til å lede og utvikle avdeling design sammen med et fantastisk kollegie, sier Løchstøer. Jeg ser frem til å samarbeide med KHiOs ledelse og adminstrasjon, studentdemokratiet og alle avdelinger og seksjoner om å utvikle skolen videre.