Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Merete Lingjærde tildeles Oslo bys kunstnerpris

Merete Lingjærde tildeles Oslo bys kunstnerpris

Prorektor Lingjærde får prisen for sitt årelange sterke engasjement for å spre danseglede og å utdanne nye dansere. Hun har vært ansatt ved KHiO siden 1989 og er dosent i jazzdans og programansvarlig for bachelorstudiet i jazzdans.

Juryens begrunnelse:

Dansepedagog Merete Lingjærde (f. 1962) har siden 1979 jobbet som pedagog i jazzdans på en rekke private ballettskoler, blant annet Carte Blanche. Hun studerte ved Statens balletthøgskole på midten av 80-tallet, og har vært ansatt ved KHiO siden 1989. Fra 2003 har hun vært programansvarlig for Bachelor jazzdans, og fra 2007 til 2011 satt hun i styret samme sted. I dag er hun prorektor ved Kunsthøgskolen.  ... Merete Lingjærdes danseglede og engasjement har ført til at hun i alle år har brent for å nå ut til et stadig større publikum med sin lidenskap. Derfor tok hun i 1994 initiativet til å opprette Oslo Danse Ensemble hvor hun har vært kunstnerisk leder siden. Det har resultert i over 20 helaftens forestillinger med noen av landets beste dansere og koreografer, blant dem Subjazz og Jo Strømgren, og 6 landsomfattende turneer med Riksteatret. Hun har bidratt til å løfte frem dansere og danseglede som hoveddommer i «Dansefeber» på TVNorge, som jurymedlem i «So You Think You Can Dance» og dommer i TV2s seermagnet «Skal vi danse». Merete Lindgjærde tildeles Oslo bys kunstnerpris for sitt årelange sterke engasjement for å spre danseglede og utdanne nye dansere.

Oslo bys kunstnerpriser tildeles personer som i det siste eller de seneste årene har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr. Prisene deles ut av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen, i Oslo rådhus 3. mai, fra kl. 12 til ca. kl. 14.30.

Prisene tildeles av forretningsutvalget etter innstilling fra kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre.

Andre mottakere av Oslo bys kunstnerpriser for 2017 er:

  • = Oslo & Oslo Ess for BRYLARM – en årlig gratisfestival som avholdes i Oslo. BRYLARM ble initiert av rockebandet Oslo Ess, som ønsket å sette søkelys på det positive arbeidet Erlik-stiftelsen gjør, samt skape en sosial og musikalsk møteplass mellom =Oslo-selgerne og publikum.
  • Peer Osmundsvaag, konsertarrangør – startet Atomic Soul i 2001. Han tildeles Oslo bys kunstnerpris for sin innovative bruk av Oslos byrom som kulisse for kulturopplevelser i verdensklasse, og for bidra til å sette Oslo på kartet som en av verdens beste konsertbyer.
  • Morten Andersen, fotograf – en Oslobasert fotograf og billedkunstner som er kjent for sine bilder fra storby- og musikkmiljø. Han er kanskje den nålevende norske fotografen som mest systematisk og langvarig har dyrket og utviklet fotoboken som selvstendig sjanger i Norge.
  • Anne Beate Hovind, prosjektleder – leder for Bjørvika Utvikling AS sin kunstsatsning, som jobber med utvikling av de store nye offentlige rommene i bydelen Bjørvika og står bak etableringen av Kunsthall Oslo. I mer enn ti år har Hovind jobbet i det private, i grensesnittet mellom kunst, kultur og næring.