«Norgespulsen» av Kjersti M. Austdal. Foto: Norges Bank / Nils Stian Aasheim
«Norgespulsen» av Kjersti M. Austdal. Foto: Norges Bank / Nils Stian Aasheim

Lansering av jubileumsmynt

Jubileumsmynten "Norgespulsen", med design av Kunstakademietstudent Kjersti M. Austdal lanseres på Norges Banks jubileumsutstilling på Nasjonalmuseet.

Norges Bank utgir i år en 20-kronesmynt designet for deres 200-årsjubileum. Mynten er designet av Kjersti M. Austdal, student ved Kunstakademiet på Kunsthøgskolen i Oslo.

Norges Banks 200-årsjubileum markeres med åpen dag og bursdagsfeiring på Bankplassen i Oslo 19. juni. Kl. 11 åpner lanseringsutstillingen Norges Banks jubileumsmynt i Museet for samtidskunst. I tillegg åpner utstillingen Lås opp! Norges Bank 200 år, kl 12 på Nasjonalmuseet – Arkitektur. Førstnevnte utstilling står til september 2016, den andre til januar 2017.

Valget av myntdesign ble gjort etter en konkurranse avholdt blant kunst- og designstudenter i Oslo, Bergen og Trondheim. Blant de 24 forslagene, kåret juryen "Norgespulsen", utformet av Austdal, til vinner. Se vinnerdesignet sammen med andre konkurransebidrag på utstillingen i Museet for samtidskunst 19. juni. Myntutkastene er i gips, tre og keramikk og kan oppleves på nært hold i Museet for samtidskunst.

Se komplett program for Norges banks bursdagfeiring på Bankplassen på nettsidene til Nasjonalmuseet og nettsidene til Norges Bank.