Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Pappa er betong, av Henriette T. Osnes
Pappa er betong, av Henriette T. Osnes

KHiO-studenter til topps da Visueltprisene ble delt ut

Torsdag 29. april ble Visueltprisene for 2021 delt ut. Flere studenter fra grafisk design og illustrasjon på KHiO, stakk av med priser.

Gull til Henriette T. Osnes

Henriette T. Osnes fikk gull for bildeboken «Pappa er betong». Bildeboken er skrevet og illustrert av utøveren selv. Den handler om en far som ikke klarer å være helt til stede i sitt barns liv etter en tragisk hendelse i familien. 

Juryen konkluderte med at den er et «gjennomarbeidet og imponerende stykke arbeid, fra tekstlinjer til finish. Denne poetiske lille boken traff juryen rett i hjertet. Imponerende arbeid!» 

Les hele juryens kommentar og mer om arbeidet her.

Diplom:

Henriette T. Osnes – Bok «Don't rest, Narrate»

Dont rest, narrate

Juryens kommentar

"Don't rest, narrate er en jobb som umiddelbart vekket juryens nysgjerrighet. Den er leken og skulpturell i sin ytre form, samtidig som selve boksatsen er stram og meget gjennomført uten at den blir repetitiv. Her kombineres utforskertrang og solid håndverk på en vakker måte."

Live Schille – Installasjon og film «En perfekt firkant»

Liv Schille

Juryens kommentar

"Dette arbeidet utfordrer oss på hva faget grafisk design egentlig er, eller kan være. Noe som er fint i seg selv. Men det er så overbevisende, imponerende og vakkert gjennomført. Og faget vårt handler jo om å formidle informasjon, stemninger og følelser gjennom bruk av visuelle virkemidler. Alt dette gjør En perfekt firkant – Kunsten å dele et hus og bidraget er derfor en velfortjent diplomvinner."

Annika Linn Verdal Homme – Tegneseriebok «Nine to five på natta»

Annika Linn Verdal Homme – Tegneseriebok «Nine to five på natta»

Juryens kommentar

"Nine to five på natta har en intens oppbygging, med godt driv gjennom scener alle som har vært på bar kan kjenne igjen, og som nok særlig folk som arbeider i serviceyrker vil relatere veldig til. Hvem skulle trodd at man i 2020 skulle savne å se folk som knapt greier å stå på beina tigge om øl i baren? Nine to five blir nesten et slags minnesmerke over en – enn så lenge – tapt kultur. Utøveren har et røft og spennende visuelt språk som leker med perspektiver, fortetting og tempo. Tofarget risoprint bygger fint oppunder spenningen og kontrastene i handlingen. Solid!"

I tillegg har avdelingen to Spellemannsprisvinnere blant studentene på avdelingen:

Daufødt med Annika Linn Verdal Homme i kategori rock
Okkultokrati med Henrik Øiestad Myrvold i kategori metal

Visueltprisen har eksistert siden 1993, og har som formål å fremme design og illustrasjon i Norge, stimulere til høy kvalitet og løfte frem profesjonelle og studenter som arbeider med visuell kommunikasjon. Det kom inn 625 bidrag til årets konkurranse, av disse har fagjuryene premiert 42 gull og 100 diplom.