KhiO-student på Vårutstillingen 2016

Førsteårsstudent på Bachelor i Kunst og håndverk ved KhiO, Madelen Isa Lindgren, deltar på Vårutstillingen 2016. Utstillingen åpner på Fotogalleriet i Oslo, 12. mai.

Madelen Isa Lindgren (f. 1990) arbeider med narrativ i forskjellige medier, og bruker forskning som fundament for sine arbeider. Gjennom utforskning av temaer som sosiologi, identitet og minne åpner hun nye samtaler om ulike verdier og former i vår tid.

Hennes bidrag til Vårutstillingen er videoverket "In Between Make it Close", som viser et møte mellom danseren Anne-Line Lønnbu Kirste og komponisten og pianospilleren Thomas Tvedt. Danseren i videoen er døv og kan ikke høre musikken, mens pianospilleren er blind og dermed ikke kan se danserens bevegelser.

Vårutstillingen ble etablert av FFF i 1976, i en tid hvor behovet for å fremme anseelsen for kunstnerisk fotografi var stor. Denne utstillingen skulle arrangeres i vårterminen og hadde den gang betegnelsen Fotografisk Vårutstilling, som et motsvar til Høstutstillingen, hvor fotografier stod oppført under kategorien "maleri" i katalogen.

Årets utstilling er valgt ut av en jury basert på åpen innsending. Juryen er valgt av medlemmer i Forbundet Frie Fotografer, og består i 2016 av Vibeke Tandberg (juryleder), Mattias Josefsson og Kaia Hugin i samarbeid med Stephanie von Spreter (kunstnerisk leder, Fotogalleriet). På utstillingen deltar også tidligere student ved kunstakademiet på KhiO, Kamilla Langeland.

Vårutstillingen åpner 12. mai kl. 19.00, med utdeling av BKHs Fotokunstpris, på Fotogalleriet i Oslo. Utstillingen åpnes av Bård Folke Fredriksen,statssekretær i Kulturdepartementet.

Les mer om Vårutstillingen 2016 på Fotogalleriets nettsider.