Deep Field
Foto: Jon Filip Fahlstrøm
Deep Field Foto: Jon Filip Fahlstrøm

Ingri Fiksdal får Kritikerprisen

Ingri Fiksdal har vunnet Kritikerprisen i kategorien dans med forestillingen Deep Field. Forestillingen var en del av ph.d graden ved KHiO, som hun avsluttet i vår.

– Vi gratulerer på det varmeste, sier dekan for avdeling Dans, Snelle Hall. – Ingri Fiksdals Deep Field er modig, vakker, stringent og utfordrende. Den tar oss til en yttergrense. I samspill med de sceniske virkemidlene omformes en times løping til et eksistensielt vibrerende rom. Vår tid trenger kunst som tar oss dit!

Prisen ble delt ut 26. september på Litteraturhuset i Oslo. Talen ble holdt av Julie Rongved Amundsen, og kan leses her.

Juryen sier i sin nominasjon:

Ingri Fiksdal utforsker i sine koreografier hvordan bevegelse på scenen kan gi effekt i kroppen til tilskueren, og i Deep Field kan denne effekten best beskrives som meditasjon – eller kinestetisk yoga hvor man kjenner effekten av danserens bevegelser på egen kropp. Deep Field oppnådde sitt mål om å smitte publikum med løpingens kjærlighets-aktige eufori. Etter å ha jobbet lenge med ritualitet har Fiksdal tatt et skritt videre i denne utforskningen, og viser med dette verket hvorfor hun kan betraktes som en av Norges viktigste koreografer i dag.

Les anmeldelsene av forestillingen Deep Field:
Shakespeare tidsskrift
Bergens Tidende
Scenekunst.no

De andre nominerte i kategorien dans:

Cina Espejord for How Did I Get Where
Kristin Ryg Helgebostad og Laura Marie Rueslåtten for Cheers

Les mer om nominasjonene her