Etterlyser motekritikk

Aleksander Sahr, 3. års bachelorstudent på kles- og kostymedesign, mener den kritiske motepressen uteblir. Dette til tross for at Norge endelig har fått en profesjonell plattform for norsk mote gjennom Oslo Runway.

-Motekritikk er avgjørende for å skape et sunt og bærekraftig motemiljø, skriver Aleksander Sahr på Dagbladets Debattside. -Med motekritikk mener jeg ikke anmeldelse av hver visning med terningkast som Jan Thomas for Se og Hør. Jeg mener dyptgående, undersøkende, engasjert omtale, med et kritisk og smart blikk. Jeg mener motekritikk som inkluderer designeren sin uttalelse om hva de ønsket å skape med kolleksjonen, og en kritisk vurdering om det faktisk lot seg oversette. Jeg mener motekritikk som trekker paralleller mellom mote, samfunn, kunst, og motebransjen internasjonalt.

Dugnad for Norge som motenasjon

-Å bygge Norge som motenasjon, er dugnad. Folket må med!, skriver Sahr. -Mangelen på motekritisk omtale som engasjerer lesere, hindrer den allmenne befolkningen i å ha en kvalifisert stemme. Det er viktig å få fram at mote er mer enn bare klær og kommersiell virksomhet. Mote er en kunstform, en samfunnsdebattant og næringsvirksomhet i ett. Og fortjener omtale deretter.

Les hele saken Mote er mer enn et kommersielt sirkus, av Aleksander Sahr i Dagbladet.

Andre saker om Aleksander Sahr i media Kulturstipend til Aleksander Sahr

Søknadsfrist til bachelorstudiet kles- og kostymedesign er 1. april.

Oslo Runway 2017 åpner tirsdag 07.02.