Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Dyrene sover er årets vakreste bok

Dyrene sover er årets vakreste bok

Prisene for årets vakreste bøker deles ut av Grafill, og av alle vinnerbøkene velges én bok ut som den aller vakreste. I år gikk prisen til barneboken Dyrene sover av Kjersti Annesdatter Skomsvold, illustrert av tidligere KHiO-student Mari Kanstad Johnsen. Førsteamanuensis på avdeling design, Lotte Grønneberg, m fl har grafisk design.

Årets Vakreste Bok #

Dyrene sover
Illustrasjon: Mari Kanstad Johnsen
Grafisk design: Marte Meling Enoksen, Karen Grønneberg og Lotte Grønneberg / Eller med A
Forlag: H. Aschehoug & Co.
Forfatter: Kjersti Annesdatter Skomsvold
Redaktør: Lisa Nagel / Aschehoug
Livonia Print, Latvia
150 g Munken Lynx Rough
Aldin
Trådheftet, hard perm
978-82-033-6546-1

Juryens kommentar

Etter en lang og utmattende periode med nedstengning, hjemmekontor og hjemmeskolen trenger vi alle noe som lyser opp hverdagen og gir oss en fargerik fest. Og det er akkurat det årets vakreste bok gjør. Fra omslag til siste side er dette en bok som forfører, betager og fryder med sin rørende tilnærming til innholdet og sitt enestående visuelle univers. Vi aner at samarbeidet mellom forfatter og illustratør har vært unikt, for tekst og illustrasjon smelter sammen helt sømløst, og historien fortelles med en fremragende innlevelse og inderlighet.

 Det er frodig, intenst, lekent, humoristisk og en fenomenal blanding av abstrakt og konkret. Hver side har en skyhøy kunstnerisk kvalitet uten å være ekskluderende. Fargepaletten er sjeldent finstemt og sofistikert, og hadde vi kunnet ville vi rammet inn hvert eneste oppslag og hengt det på veggen.

Omslagets raffinerte bruk av UV-lakk, innmatens intensitet i fargeflatene, samt den følsomme detaljeringen vitner i tillegg om høy kunnskap om repro og trykkteknikk.

Årets vakreste bok gjør legging av minsten til en frydefull reise i dyrenes verden, og forteller gjennom bugnende boksider hvordan de ulike dyreartene faller til ro om natten. Boken er lærerik og livsbejaende både for voksen og barn, og det er på høy tid at en barnebok får tittelen Årets vakreste bok! Vi gratulerer.
xxx

Om Årets vakreste bøker

Årets vakreste bøker arrangeres av Grafill, som representerer designere, illustratører og tegneserieskapere i Norge. Formålet er å løfte frem den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere til at det lages kvalitetsbøker i alle sjangre. Konkurransen har en lang og stolt tradisjon helt tilbake til 1933, og den aller første bokprisen ble delt ut av kong Haakon VII og dronning Maud. Siden den gang har både konkurransen og bransjen vokst seg stor, og vinnerarkivet består nå av flere tusen vakre bøker.

Les mer om vinnerne

https://www.grafill.no/avb/nyheter/karet-til-arets-vakreste-boker

Se vinnerarkiv på Grafills nettsider

https://www.grafill.no/visuelt/vinnere

Vinnerbøkene kan senere studeres på nært hold i Grafills hus, utstillingen åpner 3. november 2022.