Den yngste operasangeren på Operaens scene

Masterstudent på Operahøgskolen, Emil Havold Næshagen (25), debuterer på Operaens hovedscene som den yngste noen sinne i det nye operahuset, når han i mars synger en rolle i Carmen. Og i februar kan du se ham og alle de andre masterstudentene på Operaens scene i avgangsforestillingen Don Giovanni av Mozart.

Operastudent Emil Havold Næshagen er student på masterstudiet på Kunsthøgskolen, og har landet en rolle på Den Norske Opera & Ballett, og skal synge Zuniga, en rolle i den kjente operaen Carmen av Georges Bizet, iscenesatt av Calixo Bietios, en oppsetning som har høstet strålende kritikker og gått for fulle hus i fjor høst.
– Jeg har hørt at jeg er den yngste operasangeren som debuterer i den nye operaen. Det er jo det «alle» vil, å synge hos Norges høyeste institusjon. Jeg gleder meg veldig til det øyeblikket hvor jeg skal ta den første bukken etter forestilling, sier Næshagen til NRK Østfold.

Allerede i februar kan du oppleve Næshagen og hans medstudenter på Operaens scene, når de framfører sin avgangsforestilling Don Giovanni av Mozart på scene 2, 23.-26. februar. Billetter er allerede tilgjengelige.

Foto: Erika Hebbert

Under: Emil Havold Næshagen spilte Mefisto i Faust på Kunsthøgskolen i 2016.