Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Boel Christensen-Scheel. Foto: Børre Høstland/Thomas Grønvoll
Boel Christensen-Scheel. Foto: Børre Høstland/Thomas Grønvoll

Boel Christensen-Scheel ny dekan på kunst og håndverk

Christensen-Scheel kommer fra en stilling som professor i estetikk og kunstteori ved Institutt for estetiske fag på OsloMet. Stillingen som dekan er et toårig vikariat siden dekan Markus Degerman ble valgt som rektor.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som dekan ved avdeling kunst og håndverk, som har et spenn av muligheter, fagmiljøer og prosjekter, sier Boel Christensen-Scheel.

Hun har en ph.d. i nyere kunst- og performanceteori, og lang erfaring med undervisning, undervisningsplanlegging og hatt en rekke tillitsverv i og utenfor akademia. Hun leder forskergruppen Art in Society Research med både vitenskapelige og kunstneriske forskningsprosjekter.

Hun sitter også i fakultetsstyret på Fakultet for teknologi, kunst og design, og i styret i Kunstkritikk.no og er hovedredaktør for tidsskriftet Nordic Journal of Art and Research. Hun er del av ressursgruppe for visuelle kunstfag i Kulturtanken og hadde 2016-2018 stilling som formidlingsrådgiver for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

Vil skape gode og tydelige fagmiljøer

– Jeg håper jeg kan bidra med min erfaring fra undervisnings- og forskningsplanlegging til å skape gode og tydelige fagmiljøer for både studenter og ansatte ved avdelingen. Jeg har i en årrekke jobbet med utvikling av kunstneriske forskningsprosjekter og ph.d.'er, og tror dette kan være interessant å se i sammenheng med forskningsbasert undervisning.

Hun mener det er viktig å sette kunst- og håndverksperspektiver inn i en samfunssammenheng og se nye muligheter for fagene i samtiden.

– Og ikke minst gleder jeg meg til å møte og samarbeide med de som arbeider ved avdelingen for å høre hva de synes det er viktig å ta fatt i!

Bred erfaring fra kunst, kultur og utdanningssektoren

– Rollen som dekan innebär ett ansvar inte bara över avdelningens fagliga verksamhet utan också över de administrativa delarna där inte minst personal och ekonomi utgör tunga poster, sier rektor Markus Degerman. – Det är med andra ord många bitar som ska falla på plats i rekryteringsprocessen och det är därför jag känner stor tillförsikt inför Boel Christensen-Scheels ledarskap över avdelningen, sier han.

Degerman viser også til hennes brede erfaring fra kunst, kultur og utdanningssektoren, at hun har ledet ekspertutvalg for NOKUT og at hun kjenner avdeling Kunst og håndverk fra tidligere undervisningsoppdrag.

– Slutligen ser jag som rektor även fram emot att arbeta med Boel institutionella KHIO-sammanhang där jag är övertygad om att vi kommer få stor glädje av hennes kunskaper.

Christensen-Scheel begynner i stillingen 15. august 2021.