Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Årets vakraste bok 2016: 2 gull og 1 sølv til Martin Lundell

Årets vakraste bok 2016: 2 gull og 1 sølv til Martin Lundell

Professor Martin Lundell ved Kunsthøgskolen i Oslo vann heile tre prisar ved den årlege prisutdelinga «Årets vakreste bøker 2016», i regi av Grafill, – interesseorganisasjonen for alle som arbeider eller utdannar seg innan visuell kommunikasjon.

Prisane vart delt ut for omslaga til bøkene "Å forsvinne i teksten" (Flamme Forlag) og Interiørarkitektur (Scandinavian Academic Press).

Juryens grunngjeving:

Kategori: Skjønnlitteratur - vaksen

Gull til Martin Lundell ved Kunsthøgskolen i Oslo for
Å forsvinne i teksten
Av Hans Petter Blad i samtale med Liv Køltzow
Flamme forlag

Martin Lundell Å Forsvinne I Teksten

Juryens kommentar: "Omslaget reflekterer innholdet på en konseptuell måte og er iøynefallende i sin anonymitet. Enkle virkemidler som håndskrevne notater fra hovedpersonen er brukt på omslaget og forteller oss noe om hva teksten omhandler. Fargevalg og typografi er brukt på en subtil måte til tross for kompleks tematikk. Gjennomført i materialvalg, typografi, farger og foto som understreker temaet."

Kategori: Bokomslag – vaksen

Sølv til Martin Lundell ved Kunsthøgskolen i Oslo for
Å forsvinne i teksten
Hans Petter Blad i samtale med Liv Køltzow
Flamme forlag

Martin Lundell Å Forsvinne I Teksten

Juryens kommentar: "Både tittel og omslag reflekterer bokas innhold på en konseptuell måte. Det er brukt få visuelle virkemidler for å fremstille en kompleks tematikk. De håndskrevne, reelle notatene fra hovedpersonen, som er brukt subtilt i bakgrunnen, tilfører også det dokumentariske. Omslaget er iøynefallende i sin anonymitet."

Kategori: Lærebok

Gull til Steffen Kørner og Martin Lundell for
Interiørarkitektur
Redaktør: Ellen S. Klingenberg og Hanne Line Solem
Scandinavian Academic Press

Martin Lundell Interiørarkitektur

Juryens kommentar: "En vakrere og mer innbydende lærebok oppleves altfor sjeldent, denne skiller seg ut innenfor sjangeren. Format, sofistikert og funksjonell layout, materialvalg og detaljfokus bryter med det forventede. Innbindingen gjør at den faller fint ut og er nyttig i en læresituasjon. Enkle virkemidler på omslaget; tre linjer som skaper rom og perspektiv formidler bokens fagområde og innhold nesten irriterende enkelt. En behagelig rytme mellom det teksttunge, utfallende bilder og røde kapittelinndelinger. En lærebok man har lyst til å spare på."

Martin Egge Lundell er professor ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling design, og fagansvarleg for grafisk design og illustrasjon.

Han har arbeidd med trykt media så godt som alltid: i reklamebyrå, som typograf i fleire dagsaviser og som grafisk designar. Han har grafisk svennebrev, bachelorgrad frå Statens handverks- og kunstindustriskole og magistergrad frå Konstfack i Stockholm.

Lundell er oppteken av boka som medium og teknologi, og jobbar med bøker både som formgjevar og i ulike utviklingsprosjekt. Han kom til Kunsthøgskolen i Oslo i 2012 og underviser både på bachelor- og masternivå. Han var initiativtakar til Kunsthøgskolens publiseringsverkstad som opna hausten 2015 der han også har det faglege ansvaret for verkstaden.

Foto: Christian Melstrøm