Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Åpner kunstfestival med talkshow

Åpner kunstfestival med talkshow

Hvordan kan den fysiske og digitale verden slås sammen og bli en arena som forsterker kunstens tilgjengelighet? Det har Franco Cortez jobbet med i sin master i medium og materialbasert kunst. Nå åpner han kunstfestivalen NEU NOW i Amsterdam med eget talk-show.

– Jeg har tenkt på hvordan jeg kan bruke sosiale medier til å utvide min praksis og har valgt å gå inn i min egen fiktiv karakter ved navn Franky D`miedo; en persona med identitets-problemer, han spiller rollene til en vert, en kunst-formidler og tilrettelegger, forteller Franco Cortez. – Franky D`miedo inviterer og inkludere kunstnere og publikum til å ta del i tidsbaserte kunst-utfordringer som omhandler avmystifisering av kunstnerpraksiser og hvordan man kan påvirke kunstscener gjennom live iscenesatte innblandinger, som også formidles til et digitalt publikum gjennom en egen «tv-kanal» på sosiale medier. Mine prosjekter omhandler ufarliggjørelsen av kunsten vi gjør og ser på, samtidig som jeg stiller spørsmålene; hvorfor ønsker vi å gjøre kunst mer tilgjengelig i dag? Hvordan kan sosiale medier, sammen med publikum hjelpe oss å gi nye innsikt i samtidskunsten?

– Fortell hva du skal gjøre på NEU NOW?
– I Amsterdam skal jeg jobbe sammen med internasjonale kunstnere både nyutdannede og som fortsatt er under utdanning i tillegg til de fire jeg tar med fra Norge. Jeg skal åpne festivalen med mitt første show den 14. september og holde et den 16. også med en mer «natt-vibe». Det prosjektet jeg skal vise og organisere er et flytende, fler-laget sosialt arrangement der jeg kombinerer game-show, talk-show sammen med visuell kunst og musikk. Se for deg en arena ute eller inne, det står en scene med to musikere som sørger for atmosfærisk musikk, der venter det også et lokalt publikum på noen deltakere som også er utøvende kunstnere. De gjør seg klare til å delta i et tids-basert konkurranse og i løpet av 45 min skal de gjennomføre et verk rett foran publikum. Mine damer og herrer, velkommen til «ART CLUB ULTRA! Vol.2». Jeg går inn i min rolle som vert ved navn Franky D`miedo som står for formidlingen av det hele. Showet er inkluderende og tilgjengelig for publikum, og kunstnerne som deltar blir utfordret inne i en performativ arena og viser frem en prosess av den kunstpraksisen deltakeren måtte velge. Halvveis inn i showet inviteres publikum for å stemme frem en vinner, etter at runden er ferdig blir det rom for en liten «talk» om prosessen mellom vert, kunstner og publikum og til slutt krones det en vinner av showet med sine «15 seconds of fame».

SoMe som teatralske kulisser

Franco Cortez ble nominert til kunstfestivalen NEU NOW av avdeling Kunst og håndverk som også har sponset prosjektet hans. Han ble godkjent og skal nå altså åpne festivalen, som er sponset av ELIA, der målet er å fremme samarbeid innen kunstutdanning rundt om i Europa.

– Jeg er nettopp blitt ferdig med min mastergrad i Medium- og materialbasert kunst, her brukte jeg de fantastiske tilgjengelige fasilitetene til å gjennomføre mine produksjoner av kulisser og rekvisitter som jeg brukte i prosjektene «Live Arts» og «FearTV», to prosjekter jeg jobbet intenst med det siste året; et lokalt sosialt arrangement og sistnevnte handler om formidlingen av Oslos kunstscene gjennom sosiale medier (Instagram). Disse kunstneriske undersøkelsene fokuserer på fler-lagede shows blandet med ideogrammer fra sosiale medier som fungerende som teatralske rekvisitter.


Se mer om Art Club Ultra (vol. 2); hosted by Franky D'miedo by Franco Cortez første show blir torsdag 14. september klokken 19.00.
Sjekk www.frankydmiedo.com og følg Franco Cortez alias Franky D`miedo sine daglige mystories og oppdateringer gjennom hans Instagram konto: @frankymiedo

#follow
#frankymiedo
#staytuned

Mer om kunstfestivalen www.neunow.eu