Performance

Oslo Operafestival – Cosi fan tutte av Mozart

Cosi fan tutte eller Slik gjer dei alle – et gjestespill med tidligere studenter fra Operahøgskolen, i samarbeid med Operahøgskolen. (Premiere)

Fiordiligi + Guglielmo. Dorabella + Ferrando. De er verdens to mest forelskede par, og de skal være sammen for alltid. Derfor gjør det vel ikke noe om guttene inngår et veddemål med Don “The Puppet Master” Alfonso som trekker i trådene og styrer spillet, for å bevise at de har de mest trofaste kjærestene i verden. Men det er enkelt å love evig troskap når man er forelsket og stirrer inn i øynene til kjæresten sin. Det er verre å holde et slikt løfte når kjæresten er langt unna, og nye interessante elskere melder sin interesse – særlig når det er noe merkelig kjent med disse elskerne.

Mozarts Cosi fan tutte er en klassisk komedie om følelsene som stormer når det å være forelsket kanskje er viktigere enn hvem man er forelsket i. Men operaen har også mer alvorlige undertoner i form av usikkerheten som følger med forelskelse, for kan man alltid være sikker på at den man er forelska i, er like forelska tilbake? Eller er det slik at når man selv har blandede følelser, har alle andre det også?

Denne produksjonen presenterer en ny oversettelse fra italiensk til nynorsk. Nyoversettelsen og iscenesettelsen trekker Mozarts historie inn i vår tid, samtidig som alle elementene i en ekte Mozart-opera er tatt vare på.

Medvirkende

Dirigent: Gunvald Ottesen
Regissør: Lars Harald Maagerø
Inspisient: Lars C. Hausken
Kostymer: Benedicte Olsson Lønes

Don Alfonso: Trond Gudevold, bass
Ferrando: Håkon Kornstad, tenor
Guglielmo: Dagfinn Andersen, baryton
Fiordiligi: Nora Oleanne Saarheim, sopran
Dorabella: Désirée Baraula, mezzosopran
Despina: Kari Kleiven, sopran
Kristiania Operakor

Musikere

Marin Stallemo Bakke, 1. fiolin
Jakob Ander, 2. fiolin
Heidi Johnstad Arnesen, bratsj
Johannes Borchgrevink, cello
Jon Åsnes, kontrabass
Stefan Ibsen Zlatanos, cembalo

Billetter

Fullpris: 250,- A-kort/ Operamedlemmer 200,-/PublikUng 100,- Les mer og bestill billetter på Opera til folkets nettsider
https://operatilfolket.no/konserter/oslo-operafestival-cosi-fan-tutte-av-mozart/