Exhibition, Presentation

Lofoten internasjonale kunstfestival - LIAF 2019

Damla Kilickiran og Viktor Pedersen går 2. året på masterstudiet ved Kunstakademiet og deltar på årets Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF, en av Norges viktigste begivenheter på området samtidskunst.

Damla Kilickiran er influert av kosmologier og narrativ hentet fra spiritistiske tanketradisjoner. Arbeidene hennes mediterer over tema relaterte til endrede sinnstilstander, som en metode for å tilnærme seg kroppens egen billedproduksjon og kilde til kunnskap. Oftest ledes tankene til automatisme som en gestaltning av et ikke-vitende, en framtredende tilstand som overgår språkets. Damla har tidligere stilt ut på Nordnorsk kunstsenter i Svolvær og Small Projects, Tromsø.

Viktor Pedersen jobber tverrfaglig med performance, tekst, lyd, og skulptur. Hans arbeider undersøker koloniseringen av naturen og hvordan den påvirker hvordan vi forholder oss til andre organismer. Gjennom å applisere et animistisk verdenssyn, ser han på ulike strategier for å forstå naturens egenverdi; Inspirert av mykologi, etnobotanikk, og sjamanisme. Viktor har tidligere stilt ut ved Small Projects i Tromsø og Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær.


LIAF åpner dørene klokken 18.00, 30. august i Svolvær og er åpen til 29. september.