Performance

Foto: Kaarina Borud
Foto: Kaarina Borud

En søken.. med stipendiat Silje Aker Johnsen

Dette er den avsluttende presentasjon av Silje Aker Johnsens prosjekt “En søken etter en utvidet fysisk tolkning av vokal samtidsmusikk og av opera”.

Silje Aker Johnsens stipendiatprosjekt fokuserer på kombinasjonen av bevegelse og vokalutøvelse i forskjellige sammenhenger og i ulike uttrykk. Hun har bakgrunn fra det klassiske musikkfeltet, opera og samtidsmusikk, men også som danser og i tverrkunstnerisk scenekunst. 

I sin avsluttende presentasjon, viser hun tre verk skapt med ulike innganger til kombinasjonen av vokalutøvelse og bevegelse: Et samarbeid med komponist og regissør Erik Dæhlin, et samarbeid med koreograf Mia Habib og en adapsjon av et koreografisk partitur av Janne-Camilla Lyster.

  • HER.  Utdrag og utforskninger av og med Erik Dæhlin og Silje Aker Johnsen
  • Tulipan.  Koreografisk partitur av Janne-Camillla Lyster.  Adapsjon av Silje Aker Johnsen 
  • Sedimente r av Mia Habib og Silje Aker Johnsen

Lysdesign: Carlos Valente

Varighet: ca 90 minutter inkludert pause.  Gratis adgang.  Velkommen! 

Billettbestilling.

Silje Aker Johnsen er tidligere utdannet ved Griegakademiet i Bergen, Universität der Künste, Berlin og Norges Musikkhøgskole. Hun debuterte med Berliner Kammeroper i 2006 og hun har sunget roller ved Den Norske Opera og Ballett og Nationaltheateret. Senest i 2017 høstet hun strålende kritikker for sin tolkning av rollen som Malin i Ballerina av Synne Schouen ved DNO&B. Silje har også arbeidet som danser i The Polish Dance Theatre, hvor hun bl a danset i Minus 2 av Ohad Naharin, og i det frie feltet i Norge. Silje ble valgt til Årets Utøver av Norsk Komponistforening i 2013. Hun er medlem av Ensemble Neon, som vant Spellemannsprisen i kategorien “samtid” i 2016.