Your browser is not supported by khio.no. To view this site please upgrade or use another browser. If you can't use a modern browser, try disabling javascript, which will make khio.no simple, but mostly usable.

Supported browsers: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript is disabled. khio.no should still be usable, but the user experience will be simpler.

Performance

Grafisk design: Maija Uleberg
Grafisk design: Maija Uleberg

Sommerteatret 2023: Legenden om Robin Hood

Årets sommerteater blir et energisk, spennende og forfriskende eventyr hvor publikum får muligheten til å rømme fra virkeligheten og inn i en magisk verden full av action og humor, og aktuelle vigtige temaer. Legenden om Robin Hood er en forestilling om mot, vennskap og rettferdighet.

Andreklasse på Teaterhøgskolen har sammen med regissør Tony Totino jobbet frem en forestilling basert på devising og improvisasjon. De er i år, som tidligere år, ambisiøse i sine planer. Sammen med skuespillerne får vi tre inn i Sherwoodskogen og Nottingham – et møte med den eldgamle historien og dagens barn.

Robin Hood har flyttet inn i Frognerparken. Etter en lang tid i hæren har Robin vendt tilbake til Nottingham. Det han vender tilbake til ligner ikke hjembyen han forlot overhode. Sheriffen presser stadig innbyggerne for penger, såkalte "skatter", og de økes hver uke. Snart har de ikke nok til å sette mat på bordet. Sheriffen blir oppmerksom på Robins hjemkomst og erklærer han fredløs. Han må flykte til Sherwoodskogen der han møter en gjeng med andre fredløse – en motstandsbevegelse ledet av en gammel barndomsvenn han absolutt ikke hadde forventet skulle gjøre opprør mot Sheriffen.

Robin Hood er en legendarisk skikkelse fra England, og fortellingene om han er fortsatt kjent blant store og små, selv om de eldste tegnene til fortellingen kan spores helt tilbake til 1100-tallet. Robin Hood og vennene hans støttet de undertrykte og opponerte mot styresmaktene, og ble derfor erklært fredløse. Og på tross av de endeløse sporene av denne skikkelsen i England, finnes det ingen beviser for at denne historien er sann. Men legenden om gjengen som søkte tilflukt i Sherwoodskogen hvor de sammen kjempet mot urettferdigheter og hjalp de vanskeligstilte er fortsatt godt kjent idag; «de stjal fra de rike, og gav til de fattige».

Medvirkende

I rollene

Robin Hood: Filip Kremner
Lady Marion: Miriam Majcherek
Sheriff/Landsbyboer: Mina SalomonsenTry
Pjusk/Landsbyboer: Julie Bunimowicz
Lille John/vakt/landsbyboer: Mie Johanne Korsbakken Christensen
Broder Tuck/vakt: Alfred Ekker Strende
Klubbe/Kvist/Landsbyboer: Erik Pelin
Kniv/Kongle/Landsbyboer: Jenny Mueni Ndunda
Dubleanter: Georgia May Anta & Iver Asp

Regi: Tony Totino
Kostymer: Molly Raak
Scenografi: Thomas Underhaug Fosseli
Grafisk design: Maija Uleberg

Manuskript og musik er devised av andre klasse på Teaterhøgskolen

Dato/tider:

Spilleperiode i Frognerparken:16. juni til 23. juli.
Tirsdag til torsdag: kl. 11 (kl. 14 fom.4. juli) og kl. 17.
Fredag til søndag: kl. 13 og 16.

Slipp Botsen Fri, Grønland: lørdag 29. juli kl. 13.

Kom også forbi Botsen Parken onsdag 14. juni kl. 18, hvor vi deler en lille musikalsksmaksprøve på forestillingen!

Forestillingen passer best for barn 4-6 år, og tøffe treåringer.
Dette vil en ikke gå glipp av!
Sees vi i sommer?

Kjøp billett på hjemmesiden vår: sommerteatret2023.no


Følg oss på:
facebook 
instagram
tiktok

Kontakt: sommerteatret2023@gmail.com


29. juli: Slipp Botsen Fri x Sommerteatret 2023: Legenden om Robin Hood

I samarbeid med Nordic Black Theatre og Cafeteatret, flytter Sommerteatret 2023 fra Frognerparken til Grønland for å spille en alternativ utendørs versjon av årets forestillingen på kulturfestivalen "Slipp Botsen Fri".

"Slipp Botsen Fri" er et kulturelt grasrotinitaitiv av folk og organisasjoner som bryr seg om Grønland og ønsker å skape et Kultursenter i det nedlagte fengselet. Botsen jobber for å bli kulturmuskel i skjæringspunktet mellom Grønland, Gamlebyen, Tøyen og Kampen. Botsen rommer alle sjangere av kunst, kultur og håndverk. Tilbudene er til alle aldersgrupper og særlig for lokalbefolkningen, men også for hele Oslo.

Slipp Botsen Fri x Sommerteatret 2023: Legenden om Robin Hood
Lørdag 29. juli kl. 13
Botsen Parken, Grønland
Inngang er gratis