Your browser is not supported by khio.no. To view this site please upgrade or use another browser. If you can't use a modern browser, try disabling javascript, which will make khio.no simple, but mostly usable.

Supported browsers: Chrome 104, Firefox (Android) 101, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 104, Baidu 7.12, Chrome 104, Chrome 103, Chrome 102, Edge 104, Edge 103, Firefox 103, Firefox 102, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.5, Safari/Chrome (iOS) 15.4, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 89, Opera 88, Safari (MacOS) 15.6, Safari (MacOS) 15.5, Samsung 18.0, Samsung 17.0

Javascript is disabled. khio.no should still be usable, but the user experience will be simpler.

Exhibition

Foto: DS
Foto: DS

Designers' Saturday Academy 2021

Studenter fra KHiO er nominert i designkonkurransen Designers’ Saturday Awards Best Talents 2021.

Designers’ Saturday inviterer designstudenter og designere i etableringsfasen til å konkurrere om 1., 2. og 3. prisen i designkonkurransen Designers’ Saturday Awards Best Talents 2021.

De nominerte fra KHiO:
Kevin Kurang & Jonathan Santos
Jennifer Lundinner
Tzi Li Wong

Offentliggjøringen av konkurranseresultatene og prisoverrekkelser skjer under den offisielle åpningen av DS 2021 i det nye Nasjonalmuseet i Oslo, fredag 10. september. De beste prosjektene blir vist i utstillinger samme sted.

Ideén bak etableringen av Designers’ Saturday Academy (DSA) som en del av Designers' Saturday, er å samle fremtidsrettede prosjekter, nyutvikling i bransjen og viktige aktuelle debatter under ett tak. Programmet skjer i samarbeid med de 6 viktigste norske designutdanningene. DSA består av TALKS, CO-OP, SCHOOLS, MEETS og AWARDS.

I  kategorien CO-OP deltar Maren Kjelgaard Bredesen fra 3. år bachelor interiørarkitektur og møbeldesign sammen med firmaet Thorsønn. I denne kategorien samarbeider norske og internasjonale DS utstillere med utvalgte designstudenter om unike installasjoner.

I kategorien SCHOOLS viser høgskolelektor Patrick Grung og 2. og 3. års studenter i interiørarkitektur og møbeldesign resultatet av prosjektet 4 spill. 7 dager i en utstillingpå Nasjonalmuseet.

4 spill. 7 dager. Les mer om prosjektet og utstillingen

4 spill. 7 dager
Studentene i 2. og 3. år Interiørarkitektur- og møbeldesign ved Kunsthøgskolen fikk i oppgave å lage en utstilling til Nasjonalmuseet på syv dager.

Spill og samarbeid: Hver gruppe med studenter skal lage et spill. Spillet skal ikke være en mot en eller lag mot lag, men et spill hvor mennesker er nødt til å samarbeide for å oppnå et felles mål. Det å jobbe i grupper er essensielt for oss mennesker, men det er ikke noe vi gjør intuitivt. Det må læres. I denne oppgaven har studentene måttet arbeide i grupper slik at verdien av samarbeid gjennom design kan formidles til publikum.

Materialer: Veggpanelene i rommet du står i nå er av MDF med beiset og lakkert eik-finer. Når Nasjonalmuseet stod ferdig, var det en god del veggpaneler til overs. Vi kom i kontakt med Resiql som hadde noen av disse veggpanelene. Materialbevisstheten for Nasjonalmuseet er meget bevisst og for oss har det vært spennende å jobbe med de samme materialene.

Designers Saturday er en fest, en fest hvor vi sammen skal ha det hyggelig, skape minner og bli kjent med hverandre. Studentene på KHiO ønsker å gi dere en opplevelse igjennom spillene de har laget.

DS Academy

DS Awards Best Talents

Designers Saturday - hele programmet