Your browser is not supported by khio.no. To view this site please upgrade or use another browser. If you can't use a modern browser, try disabling javascript, which will make khio.no simple, but mostly usable.

Supported browsers: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript is disabled. khio.no should still be usable, but the user experience will be simpler.

Performance

Paradramatic Activity, 3. år skuespillerfag høst 2020. Foto: Lina Hindrum
Paradramatic Activity, 3. år skuespillerfag høst 2020. Foto: Lina Hindrum

Paradramatic Activity

Vi forsøker å få til noe overnaturlig, å lage en forestilling på fem uker der 17 mennesker kan utforske sine individuelle lyster, håp og frykter i et kollektiv. Kanskje er det ikke en forestilling, men det er ikke en ikke-forestilling heller.

Sammen har vi gått ut i natten, forbi en hemmelig nattklubb og inn i skogen. I en lysning har vi bygd et lite palass av blod, svette, våte drømmer og mørke mareritt. På veien møtte vi noen vesener fra en annen virkelighet. De var gjennomsiktige når vi snublet over dem, men vi har klart å fange et par. Litt etter litt har de begynt å vise sine konturer, og for øyeblikket beveger de seg fritt inne i palasset. Vi forsøker så godt vi kan å temme dem slik at de kan gjøre kunstner for dere. Av og til glefser de enda, men ikke vær redd, vi skal nok få kontroll på dem.

Paradramatic Activity utforsker hvordan vi bruker (og misbruker) natten for å bli mer (og mindre) oss selv. Inspirert av horror vi har glemt og tenkere vi ikke har lest, søker vi å skape noe som ikke er dramatisk teater, men som ikke er ikke-dramatisk teater heller.

Scenekunstkollektivet by Proxy har bydd på sine prosessverktøy, mens studentene i skuespillerfag og design har bydd på kunstnerisk innhold. Sammen inviterer vi dere til åstedet.

Læringsutbytte for emnet

I Skuespillerfag 3 - Det flerkunsteriske - skal studentene sammen med pedagog utvikle en forestilling med bruk av musikalitet, kropp, stemme og rom. Det kan innebære arbeid med lyd, musikk, stemmebruk, bevegelse, koreografi og maske. Ritualitet, abstraksjon, formlek og konseptualitet vil ofte være sentrale elementer.

Etter endt emne skal studenten:
• kunne anvende bevegelse, stemme og musikalitet som utgangspunkt for scenisk arbeid
• ha erfart alternative måter å jobbe med sceniske strukturer og uttrykk
• fått en utvidet forståelse av kroppen som uttrykk og stemmen som lyd i scenisk arbeid


Medvirkende

Monica Dybwad, Synnøve Fossum Eriksen, Stine Elverhøi Johnsen, Erik Langås Jørgensen, Fabian Lunde, Ingrid Myhre Løvik, Clara Mølsted-Ylönen, Arjan Nilsen, Jonas Hoff Oftebro. Alle fra 3. år bachelor skuepillerfag.

Kunstneriske veiledere: Marthe Sofie Løkeland Eide, Heiki Riipinen, Anders Firing Aardal, David Jensen

Kostymer: Emma Helleren Campbell, Thomas Espeland, Alexander Gåsbakk, Christopher Stangeby. Alle fra 3. år bachelor kles- og kostymedesign.

Veileder kostyme: Christina Lovery

Lyddesign: Nikoline Ursin Erichsen

Billetter

Vi ivaretar smittevern

Hold avstand til andre, minimum 1 meter.
Følg anvisninger og oppfordringer fra publikumsverter.
Vær nøye med håndhygiene. Hånddesinfeksjon er tilgjengelig i resepsjonen og ved toalettene.
Om du ikke føler deg frisk, skal du ikke gå på forestilling.