Karen Disen

Karen Disen (f. 1961) Metall- og smykkekunstner med studio på Nesodden like utenfor Oslo. Hun har arbeidet som tegnelærer ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole siden 1989 hovedsakelig med komposisjon, improvisasjon og ornamenter.

Nå underviser hun 50% på Design og 50% på Kunst og håndverk. Gjennomgangstema i hennes tegnefaglige foredrag og veiledning er metodisk drøfting av det visuelle språkets stadige svar. Hun gransker studentenes handlinger selve utførelsen av ideer, estetiske valg, videre det å lære å stemme kvaliteter og å lære studenten å bedømme arbeidets presisjonsnivåer i ulike prosesser slik at uttrykket kan framstå helhetlig og levende.

Som metall- og smykkekunstner er hun best kjent for sine arbeider i flettet fjærstål, et materiale og en teknikk hun allerede benyttet i sin diplom ved SHKS i 1985. Hun skaper både gjenstander/objekter ute og inne samt smykker. Hun er representert ved kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim og Rösska museet i Göteborg, Sverige.